Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Fotó

II. Erzsébet ezért nem engedte, hogy a kezét fényképezzék

2022. november 16.

1 perc olvasás

Kurucz Barbara
fotós portré brit királyi család Erzsébet királynő
  II. Erzsébet ezért nem engedte, hogy a kezét fényképezzék
© Fotó: WPA Pool / Getty Images

II. Erzsébet királynő az évek során rengeteg fényképésznek állt modellt, hiszen sok portré készült róla. Most az egyik fotográfus megosztotta az emlékeit. 


John Rankin Waddell egy interjúban mesélte el, hogy milyen volt II. Erzsébet királynőről fotókat készíteni, és azt is elárulta, hogy nem szerette, ha a kezét fotózzák. 

Erzsébet királynő gyakran eltakarta a kezeit

Rankin népszerű fotósnak számít Nagy-Britanniában, és egyike azon fotósoknak, akik részt vehettek a hivatalos portrék elkészítésében. A fotográfusnak 2002-ben nyílt alkalma találkozni a királynővel, az arany jubileum kapcsán. 

A fotós a Tea with Twiggy podcastben elárulta, nagyon izgatott volt, amikor találkozhatott a királynővel. A portré helyszínét úgy álmodta meg, hogy a nemzeti lobogó szerepel a háttérben, a királynő pedig egy kardot tart. Az ötletet elmondta Erzsébet királynőnek, aki erre csak annyit felelt, hogy nem szereti a kezeit. 

A fotós elnevette magát, és azt mondta, hogy ennél jobban még senki sem indokolta meg, hogy miért nem akar kardot fogni. Utólag azt mondja, hogy lehet túlzás volt a megjegyzés, ennek ellenére Erzsébet királynő vicces, közvetlen volt vele végig. 

Rankin mindössze 10 percet töltött a királynővel, mégis boldogan emlékszik rá vissza. Elmondta, hogy különleges aura lengte körül, és szerencsésnek érzi magát, hogy találkozhatott vele. 

Erzsébet királynőről rengeteg portré készült, és a képek nagy részén valóban kesztyűt visel. Sokszor olyan pózban tartotta a kezeit, aminek köszönhetően csak a csuklója látszódott. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves