Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

2022 legrosszabbjai

Itt vannak az Arany Málna esélyesei: a Netflix filmje kapta a legtöbb jelölést

2023. január 24.

3 perc olvasás

Gyulai Bence

jelölések Machine Gun Kelly Arany Málna Pinocchio Szöszi
Itt vannak az Arany Málna esélyesei: a Netflix filmje kapta a legtöbb jelölést
© Fotó: Instagram/Netflix

Az Arany Málna jelölőbizottságának nagyon nem tetszett a Szöszi, a közönségnek viszont az Arany Málna jelölőbizottsága nem tetszik.


Bejelentették, kiket jelöltek idén az anti-Oscarra, azaz a legrosszabb filmeknek-alakításoknak járó Arany Málna-díjra. A bejelentést nagy felháborodás követte, és nem azért, mintha közönségkedvenc filmet jelöltek volna.

A legtöbb jelölést a Szöszi kapta

Nem voltak túl jók a kritikái a Netflix Szöszi című filmjének, ami Marilyn Monroe életét dolgozza fel, és amiben a címszerepet Ana de Armas játssza. Nos, a jelölőbizottság egyetértett a kritikusokkal: 8 jelölést kapott a Szöszi, de úgy tűnik, a főszereplőnő alakítása az egyetlen dolog, amit nem gyűlöltek ebben a filmben, mert Ana de Armas nincs ott a legrosszabb színésznők között, miközben jelölték viszont magát a filmet az év legrosszabb filmjének, és kétszeresen odaszúrtak Andrew Dominik rendező-forgatókönyvírónak. Ki lett pécézve Xavier Samuel mellékszereplő is.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)

Ők sem futottak

Nagyon rosszul szerepelt a Disney új Pinocchiója is, 6 jelölést kapott, köztük Robert Zemekis, mint legrosszabb rendező és Tom Hanks, mint legrosszabb színész. Ez a Pinocchio nem összekeverendő Guillermo del Toro szintén új Pinocchiójával, ami nagyon nem egy Disney-produkció, hanem a Netflixen látható és borzasztóan erős. A Disney-féle új Pinocchióból az alábbi trailer is bőven sok, de érdemes megjegyezni, hogy Roberto Benigni szintén csinált egyszer egy saját verziót ebből a meséből, és a többség ítélete szerint az ugyancsak borzalmasan rosszul sikerült. Úgy tűnik, átlagosan minden második Pinocchio nézhető. Az alábbi pont nem.

Ha tervezted, hogy megnézed Machine Gun Kelly új vígjátékát, a Good Mourningot, akkor ezt gondold át még egyszer. A filmet a szépségiparban is nyomuló rapper Mod Sunnal együtt írta és rendezte, valamint ő a főszereplője – alkotásukat az Arany Málna kritikusai hét jelöléssel díjazták. Egy Marvel-film szintén nagyon csípte a szemüket 2022-ben: a Morbius öt jelölést tehet zsebre, az egyiket a címszereplő Jared Leto érdemelte ki. Olyan Oscar-díjas, illetve Oscar-jelölt sztárok kaptak még idén málnajelölést, mint Diane Keaton, Sylvester Stallone és Penélope Cruz.

De amin végképp kiakadt mindenki

Két jelölést kapott a Tűzgyújtó című Stephen King-regény újabb megfilmesítése. A Huffington Post ír arról, hogy a két jelölés közül az egyik kiakasztott mindenkit, ugyanis a főszereplő Ryan Kiera Armstrongot is kiemelték az év legrosszabb színésznői között. Ryan Kiera Armstrong 12 éves, a film forgatásakor 11 volt – hatalmas a felháborodás amiatt, hogy egy gyereket ilyen nemzetközi megszégyenítésnek tesznek ki.

Az Arany Málnák történetében egyébként nem ez az első eset, hogy gyereket jelölnek. Brooke Shields például 15 évesen kapott odaszúrást a Kék lagúna miatt 1980-ban, Jake Llyod pedig mindössze 8 évesen játszotta Anakin Skywalkert a Baljós árnyakban, és őt is jelölték legrosszabb színésznek. Egyre többen követelik, hogy az Arany Málna kritikusai hagyják békén a gyerekszínészeket.

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves