Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Fizikakvíz

Vissza a suliba! Megvan még a fizikai alapműveltséged? Kvíz!

2023. szeptember 07.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

fizika kvíz alapműveltség
Vissza a suliba! Megvan még a fizikai alapműveltséged? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/Roman Samborskyi

Az alapműveltség részét képezik bizonyos fizikai ismeretek is. Ebben a kvízben ellenőrizheted, hogy az alapok a fejedben maradtak-e életed utolsó fizikaórája óta.


A fizika nem szokott a legnépszerűbb tantárgyak közé tartozni, pedig akárhogy nézzük, a tudományág legfontosabb ismeretei az alapműveltség részét képezik. A mai kvízt javarészt a 7. és 8. osztály fizikaanyagának felhasználásával állítottuk össze, szóval elvileg mindent tudsz, ami egy hibátlan teszteredményhez szükséges. Na és a gyakorlatban...? Nézzük!

Fizikakvíz

Úgy gondoltuk, a tanév újraindulása jó apropó ahhoz, hogy egy kicsit visszatekintsünk arra, hogy a fejünkben van-e még a természettudományos alapműveltség. Matematikai és földrajzi kvízt csináltunk már, úgyhogy most jöjjön mondjuk a néha kissé mostohagyerekként kezelt fizika!

Az alábbi játékban, ahogy szoktuk, a szokásos feleletválasztós formátumot használjuk, azaz mindig lesz egy kérdés és hozzá négy válaszlehetőség. A négy közül mindig csak egy a helyes, a másik három téves. Természetesen az egy helyes választ kell megjelölni, aztán ha mind a 10 kérdésre leadtad a tipped, mutatjuk a helyes megfejtést.

Induljon a játék!

Ezt a kvízt a Sulinet tantárgyi összefoglalóinak felhasználásával állítottam össze. Ha jobban szereted a kevésbé iskolás kvíztémákat, alább három jópofa játékot ajánlunk a figyelmedbe.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves