Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Ajánló

4 karácsonyi film, ami igaz történet alapján készült

2023. december 24.

4 perc olvasás

ELLE

karácsony karácsonyi film igaz történet
4 karácsonyi film, ami igaz történet alapján készült
© IMDB

Ezek a karácsonyi filmek igaz történet alapján készültek.


A karácsonyi filmek segítenek abban, hogy ráhangolódjunk az ünnepekre, hiszen tele vannak érzelmekkel, és gyakran megszórják egy kis varázslattal is, hogy a nézők újra gyereknek érezhessék magukat. Most mutatjuk a listát, amelyek igaz történet alapján készültek, és érdemes őket legalább egyszer megnézni. 

1. Fegyverszünet karácsonyra (2005)

Mikor 1914 nyarán kitör a háború, sokmillió ember élete fenekestül felfordul, s a harcok sokakat állítanak csatasorba. Beköszönt a tél és vele együtt a karácsony is: a fronton szolgáló katonákat családtagjaik és a hadsereg ajándékokkal halmozzák el, de a francia, skót és német lövészárkokban tartózkodókat a legnagyobb meglepetés nem a csomagokat kibontva éri. Aznap este csodálatos dolog történik, amely örökre megváltoztatja négy ember, egy anglikán pap, egy francia hadnagy, egy különleges német tenor és szerelme, egy szoprán énekes életét. Karácsony éjjelén megvalósul az elképzelhetetlen: a katonák kimásznak a lövészárkokból, s fegyvereiket hátrahagyva kezet ráznak az ellenséggel. A francia-német-angol-román háborús filmdráma főszereplői Diana Kruger, Benno Fürmann, Daniel Brühl, Guillaume Canet és Dany Boon.

2. Az ember, aki feltalálta a karácsonyt (2017)

Charles Dickens élvezi a sikert és a rajongást, amivel Amerikában fogadják Twist Olivér című regénye turnéján. Családja is élvezi költeni a pénzt, különösen apja, John, aki mindig úszik az adósságokban. Charles így majdnem fizetésképtelenné válik, és gyermekkori rémálma, az adósok börtöne fenyegeti. Ezért úgy dönt, hogy karácsonyig kijön egy új, sikeres regénnyel. Addig azonban csak 6 hét van, így az író bezárkózik a szobájába, hogy rátaláljon új hősére. Hamarosan meg is jelenik Scrooge, a fösvény úr, aki mindenhová elkíséri sötét világával és leendő áldozataival, köztük a kicsi Timmel. Az ír-kanadai életrajzi dráma főszereplői Dan Stevens, Jonathan Pryce és Christopher Plummer.

3. Karácsonyi hadgyakorlat (2020)

A 95 perces amerikai családi vígjáték, romantikus film arról szól, hogy egy szabálykövető politikai tanácsadó beleszeret a légierő melegszívű pilótájába, miközben az a feladata, hogy felszámolja a trópusi bázist és a karácsonyi hagyományt. A film forgalmazója a Netflix. A főszerepben at Kat Graham, Alexander Ludwig és Virginia Madsen. Az Amerikai Védelmi Minisztérium, azon belül is a légierő legrégebbi, mai napig működő humanitárius akciójáról van szó a  történetben is. Ez tényleg egy hadgyakorlat, ami 1952-ben kezdődött, és a mai napig tart Guamban.

4. Az élet csodaszép (1946)

Egy igazi klasszikus! Karácsony este George Bailey lába alól kicsúszik a talaj. Az általa vezetett kisvárosi takarékpénztár a csőd szélén áll, ő pedig úgy érzi, értelmetlen az élete, és az öngyilkosság az egyetlen kiút. Az égben felfigyelnek a kétségbeesett emberre, és egy szárnyaira vágyó angyal kapja a "nagyfőnöktől" azt a nemes feladatot, hogy hozza rendbe a dolgot. Clarence, a mennybéli küldött sajátos módszert alkalmaz: megmutatja, milyen sivár hellyé lett volna a város Bailey áldozatos tevékenysége nélkül. A tanulság egyértelmű: az élet szép, és élni igenis érdemes! A főszereplők James Stewart, Donna Reed és Lionel Barrymore. 

Frank Capra 1946-os fantasy-drámája az egyik legfontosabb ünnepi film, és tökéletes képet ad egy amerikai kisváros életéről. A New York állambeli Seneca Falls városa sok éven át állította, hogy ők ihlették Capra vízióját, ugyanis a rendező a 40-es években meglátogatta a várost, felfedezte számos nevezetességét, beleértve a főutcát és a hidat, amelyek nagyon hasonlítanak a filmbeli Bedford Falls belvárosára, ám bizonyíték nincs, ami alátámasztáná ezeket az állításokat.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves