Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Books

3 köny, amit érdemes elolvasnod még októberben

2024. október 15.

4 perc olvasás

ELLE

könyv könyvajánló október
3 köny, amit érdemes elolvasnod még októberben
© Shutterstock

Ezeket a könyveket kár lenne kihagyni. 


Az olvasás szerelmesei most is sok újdonságot fedezhetnek fel. Mutatjuk azokat a könyveket, amelyeket még októberben érdemes elolvasnod. 

Holly Black - Book of Night - Az éj könyve

Olvastad a Kegyetlen herceget? A nagyszerű szerzője most egy újdonsággal kedveskedett a rajongóinak. Most itt van ez a hátborzongatóan izgalmas dark fantasy, ami a TikTokon is hódít. Ha szereted a fantáziadús, érzéki, tartalmas könyveket, akkor ezt neked találták ki. Mutatjuk a történet leírását, amelyet a Líra oldalán tettek közzé: 

Charlie Hall nem találkozott még olyan zárral, amit ne tudott volna feltörni, olyan könyvvel, amit nem tudott volna ellopni, vagy olyan rossz döntéssel, amit nem hozott volna meg egy pillanat alatt. A lány a fél életét azzal töltötte, hogy árnymestereknek dolgozott: olyan mágusoknak, akik az árnyékukat titkok kilesésére, gyilkolásra vagy még annál is rosszabbra tanítják. Az árnymesterek féltve őrzik a titkaikat, így hamar kialakult a mágiakönyvek feketepiaca.

A többi varázslókifosztásához pedig Charlie Hallra van szükségük. De Charlie éppen azon igyekszik, hogy távol tartsa magát a múltbeli hibáitól.Ez azonban nem is olyan egyszerű. A kocsmában, ahol pultosként dolgozik, túl közel van Berkshires korrupt központjához. Emellett a húga, Posey mindennél jobban vágyik arra, hogy mágikus képességei legyenek, a pasija pedig, akinek nincs árnyéka, és talán még lelke sem, titkokat rejteget Charlie elől. Amikor a múltjából felbukkan egy rettegett alak, Charlie fejest ugrik a gyilkosságok és hazugságok vad forgatagába. Eltökélt szándéka, hogy élve keveredik ki a zűrzavarból, de az útjában állnak a hasonmások, a szeszélyes milliárdosok és az árnymesterek. És azok, akiket a legjobban szeret. Ráadásul mindenki azt a titkos tudást akarja megszerezni, ami szörnyű hatalommal ruházná fel.

Élie de Rothschild jr - A Rothschildok titka

Ezt a családnevet már biztosan te is hallottad, hiszen a világ egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb famíliájáról van szó. A hiedelmek és a legendák évszázadok óta terjednek róluk. A dinasztia alapítója Mayer Amschel Rothschild. A Helikon kiadó által kiadott könyv a Líra oldalán megvásárolható:

Élie de Rothschild jr beleásta magát a család történetébe, és könyve messze túlmutat a mítoszon. Az alapvető szándéka az volt, hogy az emberek természetes kíváncsiságát kielégítse. Amellett, hogy felvázolja az antiszemitizmus működésmódját, megvizsgálja a fontosabb pénzügyeket, és részletesebben is bemutatja a kulcsfigurákat, a família kiemelkedő tagjait.
Nem elégszik meg azzal, hogy papírra vesse, amiről az idők folyamán mások már beszámoltak, hanem értékeli, elemzi is a történteket és azoknak a hatását az európai társadalmakra. Feltárja a Rothschildok speciális vonásait, sikerességük receptjét. Mindennek eredményeként jobban megérthetjük az ő érdekeiket, de az európai társadalmak vezető rétegeinek, irányítóinak érdekeit is, valamint a politikai döntéseket meghatározó kérdéseket.

Mosonyi Mara - Katrina

Egy népszerű magyar írónak is megjelent az új könyve. Élvezni fogsz minden egyes mondatot, ha szívesen olvasnál valami olyat, amiben a szerelem, a dráma és a rejtély is megmutatkozik. A bűnügyek kedvelői biztosan nem fognak unatkozni. Egy kis kedvcsinálónak itt a leírás:

Te miben hiszel? Lea Leclerc, a fiatal régész, visszatér szülővárosába, New Orleansba, mert szentül hiszi, hogy megtalálta a kétszázötven éve, koholt vádak alapján kivégzett vuduboszorkány, Katrina sírját. Hívő keresztényként neki ez csupán egy munka, de rá kell jönnie, vannak olyanok a városban, akiknek ez sokkal többet jelent. Egy titokzatos, gátlástalan nő pár lépéssel mindig Lea előtt jár, és talán gyilkolni is képes azért, hogy megkapja, amit akar. De mi is lenne az valójában?
Jack Bradly őrmestert mind a két nő a bűvkörébe vonja. Ateistaként nevetségesnek tartja a vuduhiedelmeket és a bigott keresztény értékrendet is, de ahogy egyre jobban teret enged az érzelmeinek, úgy válik ő maga is ijesztően megszállottá. Hiszen sokat veszíthet... és csak az egyik nőt mentheti meg. Egyre több a hulla, ráadásul közeledik a város felé az évszázad vihara, a Katrina hurrikán!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves