Quantcast

16 dal, ami azonnal tavaszi hangulatba hoz

Ezek a napsugaras dallamok elringatják a lelkünket

Végre itt a tavasz, és míg a lakásunkat Marie Kondo nyomán rendbe rakjuk, érkezzen a friss fuvallat a lelkünkbe ezzel a jókedvre derítő, kedves lejátszási listával, amin a legkülönbözőbb stílusú dalok szerepelnek, a ’70-es évek diszkóslágerétől a modern country számig.

Here Comes the Sun – the Beatles

A ’60-es években született klasszikus kiállta az idők próbáját, lelkes akusztikus gitár szólamával és felfrissítő energiájával, ami a leghűvösebb szíveket is felmelegíti.

Weeds – Marina and the Diamonds

Ha a tavaszi nagytakarításban esetleg a kapcsolatodat is felszámoltad, ez a Marina dal neked szól. Seperd ki a régit, engedj teret az újnak!

Mi Infinita – Cuco

Imádjuk ezt a visszafogott, kissé álmos különlegességet, ami azt az érzést kelti bennünk, hogy végre letehetjük a vállunkat nyomó terheket és hátradőlhetünk egy kicsit.

Spring Affair – Donna Summer

Ki mondta, hogy a forró tánc a diszkó parkettjén nyári kiváltság? A neve ellenére Donna Summer szavatolja, hogy már tavasszal elkezdhetsz így csábítani!

Butterflies – Kacey Musgraves

Közhely, hogy a tavasz a szerelem időszaka (lsd.még: „minden madár társat választ”), úgyhogy tedd be ezt a számot, amint kezdesz belezúgni valakibe).

Come in With the Rain – Taylor Swift

Az áprilisi záporok hozzák a május virágait, úgyhogy hagyd te is nyugodtan nyitva az ablakot és hagyd, hogy ez a Taylor Swift dal zengjen a levegőben!

Put Your Records On – Corinne Bailey Rae

Az egyik legmegnyugtatóbb dal, amit valaha hallottunk! Corinne Bailey Ray biztosít, visszajöttek a vándormadarak délről, és azt mondták, minden rendben lesz.

Cranes in the Sky – Solange

Beyoncé testvérének kifinomult zenei albuma, az A Seat at the Table szuper kritikákat kapott a hozzáértőktől, ez pedig az album vezető dala. Olyan, mint egy jól eső meleg zuhany, amivel lemossuk magunkról a tél sivár időszakát.

After the Storm – Kali Uchis ft. Tyler, The Creator and Bootsy Collins

A ’70-es évek stílusában készült, pszichedelikus popszám Kalo Uchistól emlékeztet minket, hogy minden vihar után ott a napfény a felhők mögött. A videó fantasztikus képi világától az újjászületés és növekedés témájáig, amik a szövegben megjelennek, aligha lehetne ennél tavasziasabb elemeket összeszedni!

Up with the Birds – Coldplay

A Coldplay Mylo Xyloto albumán találtuk ezt a kis ajándékot, ami nagyjából arról szól, hogy felkel a nap és színekkel tölti meg a szürke napot. Chris Martin szívhez szóló énekét bódító vonósok és éteri fúvósok kísérik.

Soleil – Francoise Hardy

Tavaszi napsugarak, francia szöveggel! Hunyd be a szemed és képzeld azt, hogy Párizsban sétálgatsz, miközben ezt hallgatod! „Soleil, je t’aime”

Bloom – Troye Sivan

„Gyere el a kertembe / Annyi mindent szeretnék mutatni”. Értjük, Troye Sivan, a szexről van szó. Engedtessék meg, hogy arra is többet gondoljunk így tavasszal, mint az undok téli hónapokban!

Unwritten - Natasha Bedingfield

Már 16 éves ez a habkönnyű popdal Natasha Bedingfieldtől. „Hagyd, hogy a Nap megvilágítsa a szavakat, amiket nem találsz”, „Érezd az esőt a bőrödön” – nyilvánvaló, hogy az egész dal erről az évszakról szól.

Locket – Kilo Kish

Néha tényleg nem kell más, mint egy nyugis dal, hogy ellazuljunk, feledve a hétköznapi gondokat. Itt maga a videó is sokat hozzátehet ehhez az érzéshez.

Brooklyn Baby – Lana del Rey

Mint tudjuk, az április a költészet hónapja, úgyhogy feljogosítva érezzük magunkat, hogy az életünket is minél inkább költőivé tegyük – például ezzel a Lana del Rey számmal.

It’s Gonna Be Me - ✴NSYNC

Ez nem egy kifejezett tavaszi dal, de e tinédszer Justin Timberlake olyan csáberővel igyekszik minket meggyőzni, hogy ő a nagy ő, hogy az összes valaha volt szerelmünk eszünkbe jut. Különben is, olyan, mintha azt énekelné: "It's Gonna Be MAY", vagyis május lesz!