Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Moziest

10 film, ami lehűti a kedélyeket a kánikula idején

2022. július 22.

3 perc olvasás

ELLE

film filmajánló kánikula nyári film
10 film, ami lehűti a kedélyeket a kánikula idején
© IMDB

A nyári forróságban minden alkalmat meg kell ragadni egy kis hűsölésre, még ha csak képzeletben van is erre lehetőség – mutatjuk a legjobb filmeket hozzá!


A légkondit és a medencébe csobbanást nem tudják helyettesíteni, de ha már nem bírod tovább a kánikulát, az alábbi hűsítő filmeknek érdemes adni egy esélyt. A popcornt cseréld fagyira, és indulhat is a mozizás!

Ének az esőben (1952)

Mi is épp úgy dalolnánk és táncolnánk egy frissítő nyári záporban, mint ahogy Gene Kelly tette ebben a filmklasszikusban – már ha az égiek kedveskednének egy kis csapadékkal. Addig viszont legfeljebb a hideg zuhany alatti éneklés marad nekünk…

A nagy kékség (1988)

Ha a vízparttól távol vagy kénytelen átvészelni a hőhullámot, akkor legalább a képernyődön tajtékozzanak a hullámok. Kérdés nélkül csobbannánk a hűs habok közé Jean Renóval, még akkor is, ha esélyünk sem lenne nyerni a lélegzetvisszatartó versenyben.

Titanic (1997)

Lássuk be, van az a pont a legnagyobb forróságban, amikor még Jacket is elkezdjük irigyelni, amiért nem tudott kimászni a jéghideg vízből…

Jégkorszak (2002)

Akár egy komplett maratont is tarthattok a Jégkorszak-széria filmjeivel, Sid, Manny és Diego jeges kalandjai habkönnyű szórakozást és egy kis felfrissülést kínálnak a hőségben. Nassolnivalónak természetesen egy kis mogyorót (vagy pár jégkockát) javasolnánk!

Holnapután (2004)

Az árhullám és a jeges ciklon egyaránt csábítónak tűnik a 40 fokban, a fiatal Jake Gyllenhaalról nem is beszélve!

Lány a vízben (2006)

Ha napok óta egy hűs medencéről álmodozol, akkor ezt a filmet ajánljuk! M. Night Shyamalan fantasyelemekkel átszőtt drámája szó szerint borzongató élmény lesz még a hőségben is.

Jégvarázs (2013)

A kánikula idején az égiekhez fohászkodva dúdolni a Legyen hó!-t igenis teljesen rendben van. Ahogy az is, ha irigykedve figyeled Elzát, amint pillanatok alatt varázsol maga köré egy jégpalotát a semmiből. Ugye, hogy ez a világ legmenőbb szuperképessége?

A visszatérő (2015)

A Leonardo DiCaprio és Tom Hardy párostól alapesetben inkább kimelegednénk, mintsem borzonganánk, de Alejandro G. Iñárritu filmje gondoskodik arról, hogy ez ne következhessen be. A vérfagyasztó medvetámadás és a havas erdőben való bóklászás segít a normál tartományban tartani a testhőmérsékletünket.   

Én, Tonya (2017)

A jégcsarnok látványa már önmagában is képes egy kis libabőrt csalni a karunkra, amire remekül ráerősít Tonya Harding kicsit sem meleg és szívélyes viselkedése. Margot Robbie zseniálisan idézi meg a karcos modorú jégkorcsolyabajnokot, már csak ezért is érdemes műsorra tűzni ezt a filmet.

Hóember (2017)

Elsősorban nem a havas tájak látványától ráz majd ki a hideg a Hóember nézése közben. Michael Fassbender ezúttal egy rejtélyes sorozatgyilkos nyomába szegődik – a történet alapját a skandináv krimik koronázatlan királya, Jo Nesbø szolgáltatja, már önmagában ez is garancia a borzongásra.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves