Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Süti

Ez a fahéjas csiga most mindenki kedvence

2022. november 30.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

karácsony recept fahéjas csiga sütemény
Ez a fahéjas csiga most mindenki kedvence
© Fotó: Shutterstock

A fahéjas csiga különleges ízvilágának köszönhetően remekül passzol az ünnepi szezonhoz. Ezt a receptet pedig muszáj idén kipróbálni. 


A fahéjas csiga sokak kedvence, és számos formában lehet elkészíteni. Vannak, akik egész évben az asztalra teszik, míg mások a karácsonyi időszakig várnak vele. Az édesség könnyedén összeüthető, így akár egy átlagos hétköznapon is előkerülhet

Puha fahéjas csiga, krémes töltelékkel

A tészta elkészítése nagyon egyszerű, ám sokaknál az élesztő és a kelesztés okozza a legnagyobb problémát. A folyamat legtöbbször sok időt vesz igénybe. Szerencsére élesztő nélkül is el lehet készíteni, a tészta pedig ugyanolyan puha lesz. 

Hozzávalók a tésztához

  • 90 gramm liszt
  • 10 gramm natúr joghurt
  • 20 gramm vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál tej
  • 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez

  • 20 gramm vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor

Hozzávalók a cukormázhoz

  • 1 evőkanál krémsajt
  • 2 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál tej
  • ½ teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

A lisztet, a joghurtot, és a 20 gramm vajat összegyúrjuk az egy teáskanál fahéjjal, a tejjel és a sütőporral. Ha azt érzed, hogy túlságosan ragad a tészta, keverj hozzá egy kis lisztet. Ám legyél óvatos, ha túl sokat teszel hozzá, attól száraz lehet a csiga. Miután egyneművé vált a tészta, egy nagyobb felületet lisztezz be, és nyújtsd ki téglalap alakúra. 

A töltelékhez elsőként olvaszd fel a 20 gramm vajat, és keverd el benne alaposan a fahéjat és a cukrot. A fahéjas-vajas keveréket egyenletesen oszlasd el a tésztán. Mivel fel kell tekerni, ezért fél centimétert minden oldalon érdemes kihagyni a széleknél. Ezután a hosszabbik oldalról tekerd fel. Vágd egyenlő részekre, nagyjából öt-hat darab csiga lesz ebből a mennyiségből. 

Tedd a fahéjas csigákat egy tepsibe, majd állítsd be a sütőt 180°C-ra. Nagyjából 15-20 perc alatt készre sülnek. 

Miközben a csigák a sütőben vannak, készítsd el a cukormázat. Ehhez kevered habosra a krémsajtot, a porcukrot, a tejet és a vanília kivonatot. Miután elkészültek a csigák, kend le őket a cukros mázzal


Via

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves