A fahéjas csiga különleges ízvilágának köszönhetően remekül passzol az ünnepi szezonhoz. Ezt a receptet pedig muszáj idén kipróbálni.
A fahéjas csiga sokak kedvence, és számos formában lehet elkészíteni. Vannak, akik egész évben az asztalra teszik, míg mások a karácsonyi időszakig várnak vele. Az édesség könnyedén összeüthető, így akár egy átlagos hétköznapon is előkerülhet.
A tészta elkészítése nagyon egyszerű, ám sokaknál az élesztő és a kelesztés okozza a legnagyobb problémát. A folyamat legtöbbször sok időt vesz igénybe. Szerencsére élesztő nélkül is el lehet készíteni, a tészta pedig ugyanolyan puha lesz.
A lisztet, a joghurtot, és a 20 gramm vajat összegyúrjuk az egy teáskanál fahéjjal, a tejjel és a sütőporral. Ha azt érzed, hogy túlságosan ragad a tészta, keverj hozzá egy kis lisztet. Ám legyél óvatos, ha túl sokat teszel hozzá, attól száraz lehet a csiga. Miután egyneművé vált a tészta, egy nagyobb felületet lisztezz be, és nyújtsd ki téglalap alakúra.
A töltelékhez elsőként olvaszd fel a 20 gramm vajat, és keverd el benne alaposan a fahéjat és a cukrot. A fahéjas-vajas keveréket egyenletesen oszlasd el a tésztán. Mivel fel kell tekerni, ezért fél centimétert minden oldalon érdemes kihagyni a széleknél. Ezután a hosszabbik oldalról tekerd fel. Vágd egyenlő részekre, nagyjából öt-hat darab csiga lesz ebből a mennyiségből.
Tedd a fahéjas csigákat egy tepsibe, majd állítsd be a sütőt 180°C-ra. Nagyjából 15-20 perc alatt készre sülnek.
Miközben a csigák a sütőben vannak, készítsd el a cukormázat. Ehhez kevered habosra a krémsajtot, a porcukrot, a tejet és a vanília kivonatot. Miután elkészültek a csigák, kend le őket a cukros mázzal.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!