Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

EGYIPTOMI HOROSZKÓP

Egyiptomi horoszkóp: mit árul el rólad a benned lakozó istenség?

2023. április 15.

5 perc olvasás

ELLE
asztrológia csillagjegyek zodiákus ezotéria egyiptomi horoszkóp egyiptomi istenek
Egyiptomi horoszkóp: mit árul el rólad a benned lakozó istenség?
© Shutterstock

Vajon a szerelem istennője vagy a tudás istene rejlik benned? Az ősi egyiptomi horoszkóp csillagjegyeit az isteneikről mintázták, így a nyugati asztrológiához képest egy teljesen más és egyedi képet kaphatsz magadról.


A legősibb csillagjóslást, az egyiptomi horoszkópot több ciklusra osztották fel, és ahhoz társították a nagyra becsült és mélyen tisztelt isteneiket - 12 csillagjegyet -, kivéve az első jegy, a Nílus esetén. Az adott istenség nagyban befolyásolja az ember identitását. Görgess lejjebb, és keresd meg azt az időintervallumot, amikor születtél és már olvashatod is, melyik istenség vagy!

Nílus

Időpontok: január 1-7, június 19-28, szeptember 1-7, november 18-26

Az ókori egyiptomiak a Nílusról nevezték el az első csillagjegyüket, ami az éltető elemük. Ez az egyetlen jel, ami nem képvisel istenséget. A korai egyiptomiak szerint, aki a Nílus jel alatt született, az logikus gondolkodású, békés és rendkívül gyakorlatias. Amihez hozzáér, az arannyá válik. Nagyon bölcs, és remek megfigyelő, aki nem siet el semmit.

Ámon-Ré

Időpontok: január 8–21., február 1–11

Ámon-Ré az ókori egyiptomi asztrológia szerint az istenek királya, az egyik legerősebb egyiptomi asztrológiai jegy. A Ré alatt születtek, magabiztosak, udvariasak és optimisták. Kiváló vezetők, akik remekül képesek mindent az ellenőrzésük alatt tartani, valamint kiváló döntéseket hoznak.

Mut

Időpontok: január 22–31., szeptember 8–22.

Mut, a világ anyja, az emberiség védelméért felelős női istenség. Azok, akik Mut jegyében születtek, érzékenyek, ragaszkodók, hűségesek és nagylelkűek. Ezek az emberek általában nagyon koncentráltak és célorientáltak. Mindenáron megóvják a szeretteiket, és általában szerető szülők.

Geb

Időpontok: február 12–29., augusztus 20–31.

Geb, a föld egyiptomi istene. Az ókori egyiptomiak úgy hitték, hogy nevetése földrengéseket okoz. Akik ennek az istennek az uralma alatt születtek, hűségesek, nyitottak, érzékenyek és a kitartásuk példaértékű. Néha túl érzelmesnek tűnnek, de ez általában vonz másokat. Nagyon megbízható barátok, habár általában félénkek.

Ozirisz

Időpontok: március 1–10, november 27 – december 18.

Ozirisz a növényzet, a termékenység istene, és a holtak bírája. Azok, akik ebben a jegyben születtek, erősek, intelligensek, gyengédek és függetlenek. Általában erős vezetőkké válnak. Nagyon kevés dolog akadályozhatja meg az Ozirisz-embereket abban, hogy elérjék céljaikat. Néha agresszívek és önzőek lehetnek, de mindig kimondják, amit gondolnak.

Ízisz

Időpontok: március 11–31., október 18–29., december 19–31.

Ízisz a természet, a szerelem, és a mágia istennője. Az alatta született emberek őszinték és egyenesek. Társaságkedvelőek és romantikusak, valamint kiváló humorérzékük van. Kimondottan karizmatikus, elbűvölő személyiséggel vannak megáldva amellett, hogy igazi anyatípusok, akik gyengédek, szeretetteljesek és szeretnek mással törődni.

Thot

Időpontok: április 1–19., november 8–17.

Ez az asztrológiai jegy a tanulás és a bölcsesség istenéről kapta a nevét. Az egyiptomi horoszkóp szerint a Thot alatt született emberek romantikusak, bölcsek, energikusak és bátrak. Folyamatosan keresik a fejlődési lehetőséget, és állandóan gondolkodnak valamint. Az ilyen személyek élvezik a tanulást, és nagyon találékonyak.

Hórusz

Időpontok: április 20 – május 7., augusztus 12–19.

Az egyik legerősebb csillagjegy, Hórusz az ég és a harc istene. Aki az ő uralma alatt született, bátor, ambiciózus, és optimista. Emellett kiváló stratéga és bölcs vezető, aki motivál és inspirál másokat. A Hórusz jegyében született emberek szorgalmasak, jól kijönnek másokkal, és a végletekig küzdenek a céljaikért.

Anubisz

Időpontok: május 8–27., június 29 – július 13.

Anubiszhoz a mumifikáció köthető, és ő az alvilág őrzője. Az alatta született egyének magabiztosak és kíváncsiak. Ugyanakkor nagyon szorgalmasak, kreatívak, és szeretnek egyedül lenni, mivel introvertált személyiségük van. Az Anubisz jegyhez tartozó emberek nagyon figyelmesek és konzervatívak.

Széth

Időpontok: május 28. – június 18., szeptember 28. – október 2.

Széth a káosz és az erőszak istene. Azok, akiknek Széth az egyiptomi asztrológiai jegyük, kiváló vezetők, karizmatikusak és perfekcionisták. Keresik a kihívásokat, kiválóan kommunikálnak az emberekkel, és szeretnek a figyelem középpontjában lenni. Egész életükben kereshetik a kalandokat és az izgalmakat.

Básztet

Időpontok: július 14–28., szeptember 23–27., október 3–17.

Básztet a macskák, a termékenység és az öröm istennője. Azok, akik felett uralkodik, szeretik a kényelmet, kiemelten fontos számukra a szabadság, és az egyensúly, emiatt kerülik a konfliktust. Nagyon bájosak, ragaszkodóak, érzékenyek a csillagjegy szülöttei, továbbá odaadó, hűséges, szenvedélyes partnerek.

Szahmet

 Időpontok: július 29. – augusztus 11., október 30. – november 7.

Szahmet a gyógyítás és háború istennője. Aki az ő időszakában született, annak két oldala van. Egyrészt van egy független, harcos személyiségük, aki nem ismer lehetetlent, és hajlamos a könyörtelenségre is. Másrészről egy végtelenül fegyelmezett, gyengéd, érzékeny alkat, akinek kiemelten fontos az igazság.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves