Quantcast

Bejelentés

Új művészeti igazgató a Kenzo élén

Új művészeti igazgató a Kenzo élén
© Dimitrios Kambouris/Getty Images for Billionaire Boys Club

A japán tervező, Nigo érkezik a divatház élére.

Néhány hónappal Felipe Oliveira Baptista távozása után a Kenzo bejelentette, hogy a streetwear ikonnak számító tervező, Nigo érkezik a divatház élére. AZ LMVH luxuskonszern érdekeltségébe tartozó Kenzo divatházat a tavaly októberben elhunyt Kenzo Takada alapította 1970-ben. A márka 2020 tavaszán jelentette be, hogy idén júniusban lejár a szerződésük Felipe Oliveira Baptista portugál tervezővel, az ő pozícióját veszi át szeptember 20-tól hivatalosan is Nigo mint művészeti igazgató.

A pályakezdőként stylistként dolgozó Nigo, eredeti nevén Tomoaki Nagao a street wear világában futott be nagy karriert, köszönhetően A BAthing Ape nevű márkájának, amelyet 1993-ban indított el Tokióban. Azóta számos kollaboráción dolgozott a divatvilág legnagyobb neveivel, 2020-ban például Virgil Abloh-val (a Louis Vuitton férfi kollekcióinak művészeti igazgatójával) közös kapszulakollekciót dobtak piacra.

„Abban az évben születtem, amikor Takada Kenzo megnyitotta első üzletét Párizsban. Mindketten ugyanabban a tokiói divatiskolában végeztünk. Amikor a Kenzo 1993-ban csatlakozott az LVMH csoporthoz, én akkor kezdtem el a karrieremet a divatszakmában – mondta Nigo a bejelentés kapcsán. – Takada Kenzo tudásának szellemét életre kelteni egy új Kenzo megalkotása érdekében, ez a legnagyobb kihívás 30 éves pályafutásom során.”

Sidney Toledano, az LVMH csoport vezérigazgatója üdvözölte a rendkívül tehetséges japán tervező érkezését, aki „lehetővé teszi, hogy új lapot indítsanak a divatház történetében.”

Forrás: Elle