Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LUXURY HOME

A Dior nyári étkészlet-kollekciójánál nem fogsz szebbet látni

2023. július 08.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

tányér kollekció evőeszköz dior christian dior divatház
 A Dior nyári étkészlet-kollekciójánál nem fogsz szebbet látni
© Dior

A tisztaság és a szeretet jelképével, a gyöngyvirággal díszítette legújabb étkészlet-kollekcióját a Dior Maison, ami rendkívül csodálatos és elképesztően drága egyszerre.


A luxuskategóriás lakberendezés egyik legexkluzívabb márkája a Christian Dior, ami az 1947-es megalapítása óta nemcsak a divat- és a szépségiparban, hanem a lakberendezésben is előkelő helyet tölt be. Először csak a párnák és dekorelemek, később pedig a porcelánok, az üvegtárgyak és a kézzel készített étkészletek tervezésével is foglalkozó Dior Maison idén a tisztaság és a szeretet jelképével, a gyöngyvirággal díszítette legszebb nyári étkészlet-kollekcióját.

A DIOR új ÉTKÉSZLET-KOLLEKCIÓJÁNAK FŐ ELEME A gyöngyvirág

A Dior Maison először a 2020-as nyári étkészlet kollekciójában mutatta be a Lily of the Valley nevet viselő gyöngyvirág motívumot, amit maga Christian Dior divattervező már az 1954-es tavaszi/nyári kollekciójában is használt a ruhák tervezése során.

Dior
Dior

A gyöngyvirág azóta is kiemelkedő szerepet tölt be a divatház életében és olyan nagy népszerűségnek örvend a rajongók körében, hogy minden évben szebbnél szebb porcelánokkal, kristálypoharakkal és konyhai dekorációs tárgyakkal egészíti ki a kollekciót – ez idén sem volt másként.

A DIOR ÉTKÉSZLETÉNEK APRÓLÉKOS KIDOLGOZOTTSÁGA ÖNMAGÁÉRT BESZÉL

A Dior Maison Lily of the Valley kollekció darabjai rendkívül aprólékos kidolgozottsággal és finom részletekkel rendelkeznek: a nyomott gyöngyvirág minta egy dekorációs tárgyon sem kerülheti el az emberek figyelmét. A kifinomultság és a természeti szépség jegyében készített étkészlet állandó kollekciós darabjai mellé idén több különböző formájú és alakú tálalótálak, kristálypoharak, süteménytartók, néhány apróbb dekorációs tárgyak és a lenti képen látható tálak kerültek bele. 

Dior
Dior

A fotón bal oldalt szereplő, teljes Lily of the Valley motívummal ellátott tányér dekorációs célokat szolgál, melyet étkezés közben a tálak alá kell helyezni – darabja 210 euróba, azaz kb. 80 ezer forintba kerül. Mellette, a jobb felső sarokban a leveses tányér látható, amit 385 euróért (kb. 146 ezer forintért) lehet megvásárolni; alatta pedig a süteményes tányér helyezkedik el, ami 145 eurót (kb. 45 ezer forintot) kóstál.

NEMCSAK PORCELÁNOK, ÜVEGVÁZÁK ÉS DEKORTÁRGYAK IS VANNAK A KOLLEKCIÓBAN

A Lily of the Valley kollekció azonban nemcsak a gyönyörő porcelánjairól, hanem az üveg-és kristálypoharairól is méltán híres: a fotón látható mesés borospoharak teljes mértékben kristályból lettek elkészítve, különlegességük pedig a rajtuk látható, gravírozott gyöngyvirág motívumok, melyhez foghatót csak ritkán lehet látni.

Dior
Dior

A borospoharak darabja 365 euróba, azaz kb. 138 ezer forintba kerül, de más formában, ugyanilyen mintájú megjelenéssel kristályból készült vizespoharak is lehet vásárolni 385 euróért (kb. 146 ezer forint). A pohárkollekció éke azonban minden bizonnyal azok a kristályból készült pezsgőspoharak, melyekből nagy valószínűséggel mindenki örömmel kortyolgatná a világ legfinomabb pezsgőit: ezeknek darabja 405 euróba, azaz 153 ezer forintba kerül. 

Dior
Dior

Az elképesztően drága ár állítólag a minőség és a márka történelmi jellegének kimutatását szolgálja: a kérdés már csak az, hogy vajon kinek a pénztárcájába fér bele a teljes kollekció megvásárlása, ami már két főre is több millió forintra jönne ki.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves