Quantcast

Teljesítmény

Megsérült a büszkesége, visszalépett a négyszeres olimpiai bajnok

© Laurence Griffiths/Getty Images

Az amerikai tornászcsapat szupersztárja, Simone Biles a „világ súlyát” érzi a vállain Tokióban.

A négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok Simone Biles az amerikai női tornászválogatott egyik legnagyobb sztárja, így hát nem csoda, hogy Tokióban is minden szempár rá szegeződött, amikor a kvalifikációs versenyen egy rosszul sikerült ugrása után a csapatorvos kísérte be az öltözőbe, ahonnan a jobb combján egy kötéssel tért vissza.

A sportoló ezután az Instagram-oldalán osztotta meg legbensőbb érzéseit és gondolatait a követőivel. „Nem volt könnyű nap, és nem is volt a legjobb, de túljutottam rajta. Néha tényleg úgy érzem, mintha a világ súlya lenne a vállamon. Tudom, hogy lerázom magamról és úgy teszek, mintha a nyomás nem hatna rám, de a fenébe is, néha azért nehéz. Az olimpia nem vicc. De örülök, hogy a családom virtuálisan mellettem lehetett, ők jelentik a világot nekem!” – fogalmazott Simone.

Bár Biles és a csapata mind a hat versenyszám döntőjébe bejutott, a tornász az első szeren félbehagyta a versenyt, visszalépett a folytatástól. Mint utóbb kiderült, nem a sérülése miatt, hanem a mentális egészsége megőrzése érdekében. „Azután a teljesítmény után, amit nyújtottam, nem akartam továbbmenni. A testem nem sérült meg, csak kicsit a büszkeségem” – mondta a viadal után, majd hozzátette, a rontás után már nem bízik annyira magában.

„A nap végén mi is csak emberek vagyunk, nem sportolók. Van, amikor vissza kell lépned egyet. Nem akartam semmi hülyeséget csinálni. Ez az olimpia, a világ legnagyobb sporteseménye, amelyen, ha nem száz vagy százhúsz százalékot teljesítesz, megsérülhetsz” – nyilatkozta a 24 éves amerikai tornász.

Forrás: Elle és MTI