Quantcast

DIANA HERCEGNÉ

Ezt nem tudta feldolgozni Erzsébet királynő, az alkoholba menekült

Ezt nem tudta feldolgozni Erzsébet királynő, az alkoholba menekült
© Max Mumby/Indigo/Getty Images

Erzsébet királynő mindig is híres volt tartásáról, szabálykövetéséről, ám egy próbatételekkel teli időszak annyira megviselte, hogy az alkoholhoz nyúlt. 

Sok elődjével ellentétben Erzsébet királynő mindig is hűvös volt a nyomás alatt. Az 1990-es évek pedig ugyan senki nem sejtette, de meglehetősen nehezen teltek számára. A pohár akkor telt be végleg az uralkodónál, amikor Károly herceg és András herceg házassága is tönkrement, a királynő pedig nem tudta, hogyan tovább.

Egyre több italt fogyasztott Erzsébet királynő

A két házasság zátonyra futása közül kifejezetten Károly és Diana elhatározása, hogy elválnak, okoztak maradandó sebeket, ez pedig a királynő alkoholfogyasztási szokásaira is kihatott. Erzsébet királynő általában egy pohár Martinit fogyasztott, ám Diana és Károly válásának hírére ez a mennyiség érezhetően megnőtt. Ugyan viselkedésében a mindennapokban egyáltalán nem tűnt fel senkinek, hogy szorong, környezete csak a megnövekedett italozásból tudta, hogy valami súlyos gond lehet. 

Erzsébet királynő híres a ridegségéről, az érzelmei elfojtásáról, a mértékletességről, és hogy mindkét fia botrányokba keveredett természetesen őt is megérintette. Ő maga mélyen elítélte a válást, véleménye szerint az nem méltó ahhoz, aki koronát visel. 

A történetet Andrew Morton mesélte el, a királynő életrajzírója, aki a brit monarchiáról 40 éven át tartó tudósításokból, valamint számos udvaronccal és királyi személyzettel készült interjúkból merített legújabb könyvéhez.

Erzsébet királynő nagyon szeretette Diana hercegnét

Andrew Morton szerint mindkét fiatal nő viszonya jól indult Erzsébet királynővel, lenyűgözték a család tagjait vidám, felső osztálybeli vidámságukkal. Amikor Sarah Ferguson randevúzni kezdett András herceggel, Erzsébet királynő kijelentette:

„Olyan angol”

– ez pedig a lehető legnagyobb dicséret tőle.

Amikor pedig Diana Spencer 1980-ban először járt Balmoralban Károly herceg vendégeként, a királynő nagy elégedettséggel szummázta meglátásait:

„Ő egy közülünk.”

Csak Diana nagymamája, Lady Fermoy volt az, aki már a kezdetekkor érezte, hogy ez így nem lesz működőképes hosszútávon:

„Drágám, meg kell értened, hogy a humorérzékük és az életmódjuk nagyon különbözik, és nem hiszem, hogy ez megfelelne neked."

Károly udvarlásának előrehaladtával Diana aggódni kezdett volt szeretője, Mrs. Camilla Parker Bowles fenyegető jelenléte miatt. Ennek ellenére beleegyezett, hogy feleségül vegye, amikor 1981 februárjában megkérte. A királynő a maga részéről nagyon örült a pár eljegyzésének, mert úgy vélte, Diana támogató, pozitív természete, és lányos, jó hangulata ideális társ lesz a gyakran melankolikus fia számára. Erzsébet királynő pedig onnantól kezdve mindent megtett, hogy Károly herceg és Diana hercegné házassága működjön. Amikor Károly nem tartózkodott otthon, az uralkodó akkor is figyelt rá, hogy sok időt töltsön vele, és mély kötelék alakuljon ki a közötte és a család között.

A házasság mégis zátonyra futott, a mindennapokban a veszekedés és a dráma lett az uralkodó, Erzsébet királynő pedig valósággal beleroppant, hogy egyik fia házassága sem méltó a családhoz minden erőfeszítés ellenére sem. 

Via 

OLVASNÁL MÉG A KIRÁLYI CSALÁDRÓL?

Gyászol Meghan Markle

Katalin hercegné és Vilmos herceg nem volt hajlandó elmenni a Beckham-esküvőre

Harry herceg őt utálja a legjobban a királyi családból