Quantcast

„Ennél nincs mélyebb fájdalom” – Sylvester Stallone a fia haláláról

„Ennél nincs mélyebb fájdalom” – Sylvester Stallone a fia haláláról

A tragédi után Sly élete sosem lett ugyanaz

Rocky keménysége, Rambo legyőzhetetlensége részévé vált a kultúránknak. Ám a vásznon kívül Sylvester Stallonénak sajnos egy nagyon is valós nehézséggel kell megküzdenie, ez pedig a fia elvesztése. Sage Stallone 2012. július 13-án szívinfarktus következtében hunyt el Los Angelesi-i lakásában. Csupán 36 éves volt. Sly-nak még mindig gondot okoz beszélni a témáról. Amikor felhívták a hírrel, épp a Cimoc-Conon volt San Diegóban, hogy a Feláldozhatókat promotálja.

Beverly Hills-ben, 1990-ben

„Amikor egy szülő elveszti a gyerekét, annál nincs nagyobb fájdalom” – mondta Sly a TMZ-nek, rögtön első gyermeke halála után, aki első házasságából született – édesanyja Sasha Czack (Seargeh „Seth” (40) szintén vele közös gyermeke, míg a színész három másik lánya, Sophie (23), Sistine (21) és Scarlet Rose (17), Jennifer Flavinnal közös gyerekek. „Úgyhogy arra kérek mindenkit, tartsa tiszteletben tehetséges fiam emlékét és viseltessen együttérzéssel szerető édesanyja iránt is. Ezt a borzalmas veszteséget egész életünkben érezni fogjuk. Sage volt az első gyermekünk”.

Sage és Sly között különleges kötődés alakult ki, a közöttük lévő jó energiák még a vásznon át is láthatóak voltak, mikor egymás mellett játszottak a Rocky V-ben 1990-ben és a Daylight-Alagút a halálba című filmben 1996-ban.

Fiával, Sage-dzsel és feleségével, Jennifer Flavinnal a Planet Hollywood étterem felavatásán a párizsi Disneylandben, 1995. november 25-én.

„Nagyon fontos, hogy az ember megpróbálja újraindítani az életét, különben könnyű belekerülni a rossz spirálba” – nyilatkozta Stallone 2012 augusztusában.

A fájdalom újra előtört a Creed forgatásán, amikor Stallone ugyanabban a díszletben forgatott apa szerepben, ahol anno a fiával együtt szerepelt. „Sok idő kellett hozzá, nem is akartam megcsinálni, túlságosan fájt. Az ember nem tud ez ellen tenni. De a színészség csodálatos pozitív oldala a katarzis.

Aztán, 2016-ban, a Golden Globe-os győzelme után is megemlékezett az igazi Robert Balboa Jr-ról. A Creedben Rocky Balboa apai kapcsolatot alakít ki ellensége fiával, Adonis Creeddel, és valaki megkérdezte Stallonét, hogy merített-e a szerephez fia halálából. „Ez egy nagyon nehéz kérdés” – mondta. „Őszintén szólva, minden pillanat, amikor szabad utat engedsz az érzéseidnek, igaz és hasznos. De mindenekelőtt tiszteletben akartam tartani a fiam emlékét, és azt hiszem, ez sikerült, ami boldoggá tesz” .

Képek: Michael Ochs Archives / Getty Images