Quantcast

10 dekortrend, amit szeretni fogunk 2018-ban

Mi már tudjuk, milyen lesz idén a lakásod!

Mennyezet, mint dekorációs elem, terrazzo bútorok, XXL művészet – a Pinterest tanúsága szerint 2018 nagy enteriőr trendjei az eredetiség és az otthonosság érzetét erősítik a belső terekben.

A NÖVÉNYEK, MINT MOTÍVUMOK

A növények már nem csak az „egy kis zöldet” jelentik a lakásban. 2018-ban művészi hatásuk lesz. Az olyan, színes és eredeti fajok, mint a nyílgyökér vagy maranta, azokat is elcsábítják, akik egyébként nem kifejezetten növényimádók.

SPA A FÜRDŐSZOBÁBAN

Az otthoni wellness továbbra is hódít, mint dekortrend. A Pinterest tele van a nagy spákra hasonlító fürdőszoba-enteriőrökkel. Lágy, halovány fények, színterápiás zuhanyfejek, zöld növények, pihe-puha textíliák gondoskodnak a teljes kikapcsolódásról – a zen légkör garantált!

A TERAZZO TÉRHÓDÍTÁSA

Mi is mondjuk már egy ideje, hogy érdemes odafigyelni a terazzo felületekre, akár burkolatról, akár bútorokról van szó. A ’70-es, ’80-as években különösen Olaszországban volt rendkívül népszerű ez az anyag, mely természetes kő törmelék, színes márvány és cement elegyéből keletkezik, és most reneszánszát éli. Kis dózisban, mint egy-egy párna, vagy polc, éppúgy kedveljük, mint erősebb hatásként, mondjuk tapéta formájában!

FÉMES FELHANGOK

A metál árnyalatok nagy szerepet játszottak már 2017-ben is, most m ég jobban imádjuk őket! Értékesek, elegánsak, a vörösréz, a sárgaréz, és az ezüst is ott fog ragyogni a lakásunkban vázák, világítótestek, terítékek formáját öltve.

A PLAFON AZ ÖTÖDIK FAL

Nagyon úgy tűnik, hogy a mennyezet az önkifejezés újabb területévé avanzsál. Mi lenne, ha kékre festenénk? Vagy tapétával borítanánk? Ne féljünk tőle, nyugodtan játsszuk ki a wow-hatást!

A PARKETTA VISSZATÉR ÉS SZEBB MINT VALAHA

Színes vagy halszálkás? 2018-ban rengeteg újszerű és egyszerűségében is lenyűgöző parkettát láthatunk. Az előző 12 hónapban a cementlapok, polírozott beton és a márvány voltak a sztárok, de most visszatér a nagy klasszikus, a fa!

 A BEJÁRATI AJTÓ FIGYELMET KAP

Az otthonunkba vezető kapunak nem muszáj szerénynek és semmitmondónak lennie! Az angol townhouse-ok stílusában fa ajtónkat mi is festhetjük jó minőségű, strapabíró festékkel valamilyen gyönyörű színre!

MENTÁTÓL A SMARAGDIG

A zöld már 2016-ban is komoly szerepet kapott a belső terekben. A dzsungelláz elkapta a fél dekorvilágot, és a halvány mentazöld mainstream lett. Egy rövid, de annál hatásosabb időszak után, ami hagyta eluralkodni a milleniumi rózsaszínt és a terrakotta színeket, a zöld újra előtérbe kerül, ám ezúttal lágyabb, nyugodtabb árnyalatokban. A zsályazöld és a szürkészöld ideális az otthonos és természetközeli hangulat megteremtéséhez.

MŰVÉSZET XXL-BEN

Ebben az évben az enteriőrtervezők nagyban látják a dolgokat! Az „maxi art” trend egyre több követőre talál, amelynek az a lényege, hogy hatalmas méretű képek uralják falainkat.

AZ INTARZIA MEGINT SZÉP LESZ

A különböző berakások visszatérnek, és megint emelkedik a rangjuk. Geometriai, egzotikus vagy retró, a legváltozatosabb minták jelennek majd meg a terekben.

Forrás: elle.fr