Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Új megjelenés

Hatalmas változás jön a WhatsAppon, az egész applikáció megváltozik

2024. május 21.

2 perc olvasás

ELLE

android applikáció iphone kommunikáció telefon Whatsapp
Hatalmas változás jön a WhatsAppon, az egész applikáció megváltozik
© Shutterstock

Több frissítés is várható a WhatsApp csevegőalkalmazásban, ami az Android- és az iPhone-felhasználókat is érinti majd.


Néhány frissítés érkezik a WhatsApp új verzójához, amelyekkel a felhasználóknak szeretnének kedvezni. Ezek közé tartozik az új megjelenés és a továbbfejlesztett funkciók is.

Még a híres zöld szín is megújul mind az iPhone, mind az Android készülékeken, amelyet sokan a világ egyik legnépszerűbb csevegőalkalmazásához társítanak. A WhatsApp fejlesztői elárulták, hogy azért adnak ki egy ekkora volumenű frissítést, hogy javítsák a szolgáltatás felhasználhatóságát, és elősegítsék a még könnyebb kapcsolattartást.

Így változik meg a WhatsApp

A megjelenést tekintve a szakemberek a minimalizmusra törekszenek, így eltűntek a nagy zöld blokkok az alkalmazásból. Véleményük szerint az új kialakításnak egyszerűbbé kell válnia, és méretezhetőnek kell lennie.

A legszembetűnőbb különbség az alkalmazás zöld színének megváltozása, amely világosabb és fényesebb lesz, mint korábban. Érdekesség, hogy 35 különböző árnyalatot teszteltek, mielőtt kiválasztották az új színt.

whatsapp-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Figyelembe vették a felhasználók azon igényét, hogy sötét módot használhassanak, így mostantól ez is több menüpontban elérhető. Emellett mélyebb tónusokat és kontrasztosabb megjelenést alakítottak ki, amely kevésbé erőlteti meg a szemet - erre nagy szükség is van, hiszen rengetegen használják a telefonjaikat naponta akár több órán át is.

Az ikonokat és illusztrációkat is módosítják: mostantól a lekerekített formákat részesítik előnyben és új animációkat is létrehoztak. A beszélgetések háttere frissülni fog, így még egyedibbé tehető egy-egy chatablak, a menüsáv pedig az Androidon és az iPhone-on is a képernyő aljára került.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves