Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Simple hack

Ezzel a trükkel sokkal tovább frissek maradnak a zöldségek és gyümölcsök a hűtőben

2024. január 11.

2 perc olvasás

ELLE

gyümölcs trükk hűtő zöldség
 Ezzel a trükkel sokkal tovább frissek maradnak a zöldségek és gyümölcsök a hűtőben
© Shutterstock

Ezt a trükköt ki kell próbálnod, ha friss zöldségeket és gyümölcsöket szeretnél.


Nagyon egyszerű tárolási tippek segíthetnek abban, hogy gyümölcseid és a zöldségeid hosszabb ideig elálljanak és frissebbek maradjanak a hűtőszekrényben. Ezáltal pénzt is spórolhatsz, hiszen nem kell pazarolni és a kukába dobni az ételt azért, mert megromlott. 

Jó, ha tartósak

Mivel manapság a gyümölcsök és a zöldségek is egyre drágábbak, ezért nem árt, ha legalább tartósak, és nem kell kidobnunk őket. Egy TikToker, Dag Larsen elárulta, hogy mi a titok, amit mindenkinek ki kellene próbálnia a tartósság érdekében. 

Először is, a sárgarépát és a zellert, mindig merítsd víz alá, így ropogós lesz és hetekig kitart... de ne hagyd őket túl sokáig, mert baktériumok képződhetnek, és ez rossz lehet az egészségre nézve

– mondta a TikTok sztár. 

Dag Larsen kiemelte, hogy sokan megszokták azt, hogy megmossák a gyümölcsöket és a zöldségeket, mielőtt a hűtőszekrénybe tennék, de a bogyófélék esetében más szabály érvényesül, ugyanis sokkal gyorsabban megromolhatnak. Ide tartozik például az eper, az áfonya vagy a málna is. A TikToker hozzátette, ha nem esszük meg a gyümölcsöt közvetlenül a vásárlás után, akkor feldarabolhatjuk és lefagyaszthatjuk, majd akár egyszerűen turmixot is lehet készíteni. 

Sok kommentelő kiemelte, hogy ők maguk az epret üvegedényben tárolják a hűtőben. Szerintük mosatlanul kell a légmentesen záródó üvegedénnyel betenni a hűtőbe, mert így jóval tovább kitartanak. Sokan panaszkodtak, hogy az eper akár már 4-5 nap után megromlik a hűtőben, ha nem találnak ki valami trükköt.

@daglarsen Replying to @Sara with the massive price tag on fruits & veggies these days. We need them to last #kitchentips #veggieprep #foodtips ♬ Green Onions - Booker T.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves