Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TÉVES DIAGNÓZIS

„Terhes voltam, de az orvosok félrediagnosztizáltak, így újra kellett tanulnom járni"

2023. március 05.

2 perc olvasás

ELLE

betegség orvos terhesség diagnózis
„Terhes voltam, de az orvosok félrediagnosztizáltak, így újra kellett tanulnom járni"
© Shutterstock

A Tiktokker édesanya történetét már több, mint 1.5 millióan látták. Számára a terhesség az öröm helyett a túlélésről szólt. 


A TikTok nem csupán a táncos videók megosztására jó, de arra is, hogy sokszor szívszorító, meghökkentő, vagy éppen felháborító történetekkel találkozzunk. Most egy édesanya mesélte el, milyen trauma érte a terhessége alatt. 

A TikTokon mutatta meg élete legnehezebb időszakát az édesanya

Liz Bear, amikor 36 hetes terhes volt, nehézségek jelentkeztek nála a járásban, ezzel pedig nem is tétlenkedett, azonnal orvoshoz fordult, hogy utána járjanak, mi is pontosan a baja. 

Az orvosainak ugyan részletesen beszámolt a panaszairól, azok nem vették komolyan. Hogy könnyedén vették a problémát, azzal indokolták, hogy a harmadik trimeszterben gyakori, hogy valakinek nehézségekkel jár a mozgás. Pedig Liz Bear érezte, hogy ez egyáltalán nincs rendben, és hogy valószínűleg sokkal nagyobb a baj annál, mint hogy a terhesség egyik tünete a megszokottnál intenzívebben jelentkezik. 

Az orvosok tévedtek, nekem pedig végig igazam volt, hogy valami komoly dolog húzódik meg a háttérben. Gerincvelő arterio-vénás malformációm volt. Kétszer meg is kellett miatta műteni, majd újra kellett tanulnom járni. Mindezt azért, mert az orvos félrediagnosztizált. 

Nem tudja, újra végig tudná-e csinálni

Liz Bear elmondta, hogy átmenetileg tolószékbe is került, a gerincvelői AVM-ből pedig nagyon fájdalmas, hosszú és nehéz a felépülés. 

Elsírtam magam, amikor újra járni kezdtem a terápián

— mesélte a TikTok videójában az anyuka, aki számára a mai napig nagyon nehéz elhinni, hogy ennyire hanyag orvosi ellátást kapott, és ez megtörténhetett. 

Amikor a terápián egy tükör elé toltak a tolószékben, összeszorult a szívem. Gyomoridegem lett, és sírni kezdtem. Ez volt az első alkalom, hogy láttam magamat tolószékben, akkor már túl voltam a két műtétemen is, és lábmerevítőt viseltem. 

Liz Bear még mindig nem hiszi el, hogyan bírta ki ezt az egészet, úgy érzi, ha újra megtörténne vele, már nem lenne elég erős ahhoz, hogy ismét végigcsinálja. 

Semmi nem tud felkészíteni arra, amikor meglátod magadat tolószékben. Látod, ahogyan összetörtél, megsebesültél, önmagad legrosszabb verziója vagy. De nem csak ez a nehéz, hanem együtt élni a tudattal, hogy talán már soha nem leszel a régi. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves