Ha egy kis sós nassolnivalóra vágysz, akkor a ropogós krumplirudak kitűnő választás.
Akár hiszed, akár nem, de a sültkrumplin túl is van élet. Nemrégiben egy új krumplitrend hódította meg a netet, az ún. ropogós krumplirudakért rajong most mindenki. Ez az egyszerűen elkészíthető recept tutira hamar a kedvenced lesz, hiszen a végeredmény nemcsak látványos, de ellenállhatatlanul finom is. Na, de nem is húzzuk tovább az időt, mutatjuk, hogyan készítheted el ezt az akár vendégváró finomságként is funkcionáló ételt.
A burgonyákat első körben hámozd meg, vágd fel őket, majd főzd puhára enyhén sós vízben. Ezután jól csepegtesd le a vizet a krumplikról, és még melegen törd össze simára és csomómentesre. Ha ez megvan, akkor add hozzá az egészhez a tojást, az apróra vágott petrezselymet, a reszelt sajtot és egy kevés lisztet. Keverd jól össze össze a tésztát egy villával. A keveréknek elég sűrűnek kell lennie, hogy megtartja a formáját, de nem lehet túlságosan merev sem. Miután ezzel is megvagy, a keveréket tedd egy habzsákba vagy egy hagyományos műanyag zacskóba, aminek vágd le a hegyét, majd ujjnyi rudakat nyomkodj ki belőle. Ha nincs zacskód, akkor enyhén lisztezett kézzel is megformázhatod a rudakat.
A formákat próbáld egyenletesre csinálni, hogy mindegyik hasonló ütemben süljön. A megformázott rudakat aztán forró olajban süsd ki kb. 2-4 perc alatt. Ha kész, tedd egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni. Sütés után azonnal sózd meg, ízlés szerint tehetsz rá fokhagymaport, füstölt paprikát vagy kurkumát is. Elkészítés után azonnal fogyasztható. Joghurtos szósszal, tejföllel vagy zöldségek ételek kiegészítőjeként is tálalható, de önmagában is kiváló.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!