Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Megelőzés

Meglepő helyen jelentkezhetnek az limfóma első tünetei

2024. május 24.

1 perc olvasás

ELLE

hónalj rák tünetek daganatos betegség limfóma
Meglepő helyen jelentkezhetnek az limfóma első tünetei
© Shutterstock

A daganatos betegségek között a limfóma az egyik legnehezebben észrevehető típus.


A rák bizonyos esetekben sokáig rejtve maradhat, a limfóma jeleit pedig sokan ártalmatlannak tekintik a kezdeti fázisban, így még nehezebb észrevenni.

Ez azonban sokat árthat a pácienseknek, ugyanis mint minden daganatos betegség esetén, itt is fontos, hogy mielőbb megkezdődjön a kezelés, ez garantálhatja annak sikerességét is.

A szakemberek felhívták a figyelmet arra is, hogy olykor a test szokatlan pontjain is kialakulhatnak a betegség első jelei.

A limfóma így is megjelenhet

A hónaljban kialakuló csomók általában nyirokcsomó-duzzanatok, amelyeket minden esetben vizsgálatnak kell alávetni, de akkor is nagyobb figyelmet kell rájuk fordítani, ha a nyakban, az ágyékban vagy a has környékén alakulnak ki.

Ezen kívül az alábbiak is gyanúra adhatnak okot:

  • láz
  • fokozott izzadás, különösen éjszaka
  • krónikus fáradtság
  • bőrviszketés
  • fájdalom kialakulása a mellkasban, a hasban vagy a csontokban
  • indokolatlan súlycsökkenés
limfoma-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A szakemberek azt javasolják, hogy aki a fenti tünetek közül egyet, vagy akár többet is tapasztal, mielőbb kérjen egy teljeskörű kivizsgálást, ugyanis csak ez deríthet fényt a tünetek valódi kiváltó okára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves