Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Figyelmeztető jel

A rák egyik jele így jelentkezhet evés közben, sokan figyelmen kívül hagyják

2024. február 20.

1 perc olvasás

ELLE

étkezés rák tünetek daganatos betegség
A rák egyik jele így jelentkezhet evés közben, sokan figyelmen kívül hagyják
© Shutterstock

Esetenként a rák akár az étkezések során is tüneteket okozhat.


A szakemberek több mint 200 különböző daganattípust különböztetnek meg, és a rák tünetei is nagyon szerteágazóak lehetnek.

Sajnos még mindig gyakran előfordul, hogy nehezen derül fény a betegségre, és bár az esetek egy részében a betegség kezdeti fázisában valóban nincsenek egyértelmű jelek, de gyakrabban okoz problémát az, hogy maguk a páciensek is veszélytelennek érzik a tapasztalt tüneteket.

Olykor az étkezések során is felmerülhetnek olyan kellemetlenségek, amelyek daganatos betegségre utalhatnak, ezeket pedig nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A rák tünetei evés közben is jelentkezhetnek

A betegség korai diagnosztizálása nagyban befolyásolhatja a kezelés sikerességét, ezért nagyon fontos, hogy a páciensek tisztában legyenek azzal, mire érdemes figyelniük.

Az alábbi tünetek az étkezéssel kapcsolatban merülhetnek fel:

  • étvágytalanság, vagy túl gyorsan jelentkező jóllakottság érzet
  • nyelési vagy rágási nehézség, illetve gombócérzet a torokban
  • 2 hétnél tovább fennálló emésztési zavar, gyomorégés vagy hasfájás
rak-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A fentieket számos egyéb kórállapot is előidézheti, de a szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy aki ezek közül egyet, vagy akár többet is tapasztal, annak érdemes mielőbb egy teljeskörű kivizsgálást kérnie. Csak szakorvosi segítséggel derülhet fény a tünetek valódi kiváltó okára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves