Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Női egészség

Petefészekrákot jelezhet ez a hétköznapi tünet

2023. november 05.

2 perc olvasás

ELLE

tünetek daganatos betegség petefészekrák
Petefészekrákot jelezhet ez a hétköznapi tünet
© Shutterstock

A petefészekrák első tüneteit szinte senki nem veszi komolyan, annyira gyakran előfordulhatnak más betegségek miatt is.


A legtöbb nő a mellrákon túl a petefészekrák tüneteiről szeretne minél többet megtudni, mert a daganatos betegségek közül ezek érintik a legnagyobb számban a nőket.

A reproduktív rendszert megtámadó petefészekrák talán azért különösen riasztó, mert a gyerekvállalást nagyon gyakran ellehetetleníti még abban az esetben is, ha a kemoterápiás kezelés sikeres.

Mint minden daganatos betegség esetén, itt is nagyon fontos, hogy minél előbb fény derüljön a betegségre, de ehhez mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy mire kell nagyobb figyelmet fordítani.

A petefészekrák tünetei

A betegség felismerését az is nehezít, hogy egy-egy tünet gyakran előfordulhat más kórképek esetén is, így sokan nem is veszik komolyan – ezek közé tartozik a has megduzzadása is.

Bár egyesek azt gondolják felszedtek néhány kilót, míg mások egyszerű puffadásnak gondolják, ha tartósan fennáll, érdemes szakemberhez fordulni. Ezen kívül az alábbi tünetekre kell figyelni:

  • kismedencei vagy hasi fájdalom
  • az étkezési szokások megváltozása, étvágytalanság vagy túl gyors jóllakottságérzet
  • hüvelyi folyás vagy rendellenes vérzés, különösen ha a menstruációtól függetlenül következik be
  • hasmenés vagy székrekedés
  • gyakoribb vizelési inger
petefeszekrak-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A szakemberek azt javasolják, hogy aki a fenti tünetek közül egyet vagy többet tapasztal, mindenképpen forduljon szakemberhez, hogy egy teljeskörű kivizsgálás fényt deríthessen a tünetek valódi kiváltó okára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves