Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

VÉDEKEZÉS

New York úttörő lépése: sosem volt még ilyen könnyű fogamzásgátlóhoz jutni

2024. április 26.

2 perc olvasás

ELLE

new york fogamzásgátlás fogamzásgátló
New York úttörő lépése: sosem volt még ilyen könnyű fogamzásgátlóhoz jutni
© Shutterstock

New York-ban sokkal egyszerűbb lett a nők élete: nem kihívás többé a fogamzásgátlás.


New York meglépte azt, amit mások a mai napig nem mernek. Sőt, amit máshol csak egyre nehezebbé tesznek. Nem lehet többi probléma a fogamzásgátló kiváltása.

Sok szenvedésnek vet véget New York

Van egy hely a világon, ahol az a legfontosabb, hogy egy nő életében ne következzen be a nem kívánt terhesség. Ahol az a cél, hogy minden nő dönthessen a saját testéről, és soha senkinek ne kelljen azért abortuszra menni, vagy éppen akarata ellenre szülni, mert a szabályok, törvények elvették a védekezés lehetőségét. 

Ez a hely New York, ahol mostantól vény nélkül is megkaphatják a nők a fogamzásgátló tablettát. Mi több, nem csupán azt, de a védekezésre használt hormonális tapaszokat is. 

Fogamzásgátló szenvedés nélkül

A gyógyszerészük maguk dönthetnek arról, szeretnének-e részt venni a programban. Amennyiben igen, egy páciensnek egyidejűleg 12 hónapra írhatják fel a fogamzásgátló tablettát. 

A döntéshozók azt is tisztázták, ez a lehetőség nem csupán a New York-i lakosoknak áll fenn: bárki, aki szeretne ezzel a lehetőséggel élni, az megteheti. 

Mi több, azoknak a nőknek is felírják az egyéves adagot, akik egyébként soha nem szedtek még fogamzásgátló tablettát. Ezekben az esetekben azonban ajánlott egy labor, hogy annak eredményeit figyelembe véve kapjon megfelelő gyógyszert a páciens. 

New York nem tartja helyesnek, hogy az ország számos pontján igazi küzdelem, hogy a nők fogamzásgátlóhoz jussanak, éppen ezért a döntéshozók fontosnak tartják, hogy kivegyék a részüket a harcban, és ott könnyítsenek, ahol csak tudnak. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves