Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Étrend

Ezt a nassolnivalót sosem lenne szabad ennie senkinek, súlyos következményei lehetnek

2023. augusztus 07.

1 perc olvasás

ELLE

édesség egészséges táplálkozás nassolnivaló táplálkozás nassolás szív-és érrendszer
Ezt a nassolnivalót sosem lenne szabad ennie senkinek, súlyos következményei lehetnek
© Getty Images

A kardiológus elmondta, melyik az a nassolnivaló, aminek a fogyasztását mindenképpen kerülni kell.


Alkalmanként mindenki szeret elfogyasztani egy kis édességet vagy sós finomságot, azonban sajnos nem minden nassolnivaló egészséges. Általánosságban elmondható, hogy egyiket sem szabad túlzásba vinni, de most kiderült, hogy van köztük olyan is, amit jobb lenne, ha a népszerűsége ellenére sosem fogyasztanánk.

Egy nassolnivaló, ami árt a szívnek

Sok kedvenc ételünk tele van zsírokkal, cukorral és üres kalóriákkal, ezek pedig kifejezetten ártalmasak az egészségre nézve – még kisebb mennyiségben is. Dr. William Kraus, az amerikai Duke Health kardiológusa elmondta, hogy a chips és a sós perec a legártalmasabb nassolnivaló, hiszen tele vannak feldolgozott szénhidrátokkal, amelyek veszélyeztetik a szív egészségét. A szakorvos így nyilatkozott:

Ezek nem elégítik ki az igényeket, kb. 20 percig tart a hatásuk, aztán újra éhes leszel, és közben nagyon egészségtelenek.

nassolnivalo-elle.hu
Forrás: Getty Images

Szerinte ökölszabály, hogy az automatákból kapható nassolnivalókat el kell kerülni, és elmondta, hogy ha semmiképpen nem tudunk lemondani a nassolásról, akkor olyasmit válasszunk, amelyek a szívnek és az érrendszernek is jót tesznek. Ilyen lehet a rosotkban gazdag dió, a gyümölcsök és a görög joghurt.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves