Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szokatlan tünetek

A mellrák jele lehet ez a furcsa tünet

2024. február 13.

2 perc olvasás

ELLE

mellrák rák viszketés daganatos betegség tünete
A mellrák jele lehet ez a furcsa tünet
© Shutterstock

Bár alkalmanként mindenki tapasztalja ezt a jelenséget, akár a mellrák tünete is lehet.


A nőket érintő daganattípusok közül a mellrák az egyik leggyakoribb, ezért a szakértők igyekeznek minden lehetséges módon felhívni a figyelmet a betegség kezdeti tüneteire.

Sokszor olyan általános tünetek alakulnak ki, amelyeket a legtöbben veszélytelennek éreznek, ezért nem fordulnak orvoshoz. Azonban mint minden daganatos betegség, a mellrák is azok közé tartozik, amelyeknél a korai diagnosztizálás nagyban befolyásolja a kezelés sikerességét.

Éppen ezért a szokatlan tünetekkel is célszerű felkeresni egy szakembert.

A mellrák egyik legfurcsább tünete

A mellek viszketése nem tűnik veszélyesnek, hiszen egy forró nyári napon akár az izzadás miatt is kialakulhat. Alapvetően magától elmúlik a kellemetlen tünet, azonban a Paget-kór esetében hosszú ideig fennáll, és a mellbimbókon alakul ki a rákos elváltozás, amely később a bimbóudvarra is átterjed.

A viszketésen kívül az alábbi tünetek is gyanúra adhatnak okot:

  • bizsergő érzés vagy bőrpír megjelenése a mellbimbón
  • hámló, kérges vagy megvastagodott bőr kialakulása a melleken
  • ellaposodó és befelé forduló mellbimbó
  • sárgás vagy véres váladékozás a mellbimbóból
mellrak-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Bár a fenti tüneteket számos más kórállapot is okozhatja, a szakemberek azt javasolják, hogy aki a fentiek közül egyet, vagy akár többet is tapasztal, mielőbb keressen fel egy szakorvost. Csak egy teljeskörű kivizsgálás deríthet fényt a tünetek valódi kiváltó okára, az idő pedig kulcsfontosságú tényező.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves