Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BETEGSÉG

5 híres nő, akiről nem is sejted, de legyőzték a mellrákot

2022. október 06.

2 perc olvasás

ELLE

betegség Cynthia Nixon gyógyulás mellrák október rák
 5 híres nő, akiről nem is sejted, de legyőzték a mellrákot
© instagram.com/cynthiaenixon

A mellrák a nőket leggyakrabban érintő típusa a betegségnek. Szűrővizsgálatokkal azonban, a folyamat elején még eredményesen gyógyítható. Több sztár is megküzdött vele, íme 5 híresség, akiről talán nem is tudtad, hogy legyőzte a mellrákot. 


Az október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A betegség pedig nem válogat, így a sztárok körében is szmátalan példa van rá, hogy valakit megtámad. Íme 5 bátor nő, akik megküzdöttek vele. 

Jane Fonda - 2010

Jane Fonda nemrég bejelentette, hogy limfómában szenved, amely a nyirokrendszer rosszindulatú betegsége. Ám nem ez az első alkalom, hogy igen komoly betegséggel kell megküzdenie, a kétszeres Oscar-díjas színésznőnél 2010-ben diagnosztizálták a mellrákot. A 84 éves művész azt mondja, nem fél a haláltól, és sem a rák, sem más betegség nem tántorítja el attól, hogy az utolsó percig küzdjön a klímaváltozás ellen. 

Cynthia Nixon - 2006

A Szex és New York Mirandája, Cynthia Nixon is legyőzte a mellrákot, nála 2006-ban diagnosztizálták. Az akkor 40 éves színésznőnél, aki egyébként két gyermek édesanyja, egy rutin mammográfián fedezték fel a daganatot. 

Anastacia - 2003 és 2013

Anastacia nagyon nehéz évtizedeket tudhat maga mögött. Először 2003-ban diagnosztizáltak nála mellrákot, majd a betegség 2013-ban visszatért. A popsztárnak mindkét mellét eltávolították, hogy megakadályozzák, hogy harmadjára is kiújuljon. 

A korai felismerés mentette meg mindkétszer az életemet. Továbbra is harcolok, hogy minél hangosabban szavamat adhassam, és mindenkinek elmondhassam, mennyire fontos a megelőzés.

Kylie Minogue - 2005

Kylie Minogue mindössze 36 éves volt, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála. A betegség miatt az énekesnőnek nem lehetett gyermeke. A diagnózist követő időszakban szülőhazájában Ausztráliában, a mellrákszűrések száma 40-50 százalékkal nőtt. Azt állítja, a diagnózis megváltoztatta az egész életét, teljesen más ember lett.

Brigitte Bardot - 1984

1984-ben Brigitte Bardot francia színésznőnél mellrákot diagnosztizáltak. Azt mondja, a gyógyulásának a titka a bátorság és az optimizmus, így sikerült legyőznie. Ma 88 éves, és büszkén vállalja a korát. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves