Martha Stewart pontosan tudja, mitől lesz tökéletes a konyha.
Az amerikai tévésztár és írónő, Martha Stewart híres kifinomult ízléséről, éppen ezért egyáltalán nem furcsa, hogy tökéletesen tisztában van azzal is, milyen dizájn trükkök bevetésével lehet egy konyha igazán nagyszerű és nem utolsó sorban időtlen. Martha Stewart 20 évvel ezelőtt tervezte a konyháját, az mégis mind a mai napig modernnek hat, ennek pedig jó oka van. Egyebek között a helyiség színvilága is pompás, de van még néhány eszméletlenül jó tipp a tarsolyában.
A konyha színe mellett a fogantyúk és gombok teszik igazán csodássá Martha Stewart konyháját. Az írónő mindenképpen kis fogantyúkat ajánl, de feltétlenül olyanokat, amiket könnyen meg lehet fogni, így nem okoz majd fejtörést a szekrények nyitogatása. Ami a színeket illeti érdemes finom árnyalatokat választani, amik nem annyira feltűnőek, így ideálisak ahhoz, hogy hosszú időn keresztül úgy nézzenek ki, mintha konkrétan újak lennének.
Manapság egyik trend után érkezik a másik a lakberendezés terén, ám Martha Stewart szerint a konyha kialakítása során érdemes az egyszerűségre törekedni. A konyhában kiemelten érvényesül a kevesebb több elve, hiszen itt elsősorban a praktikum és a hatékonyság kerül előtérbe. Ahogyan azt már itt, az ELLE oldalán is megírtuk a konyha kialakítása során jó ötlet lehet az ún. aranyháromszög elrendezési elvet alkalmazni. A módszer elősegíti a hatékony munkavégzést a konyhában, teszi mindezt úgy, hogy közben a helyiség vonzó marad. A tervezési koncepció lényege, hogy a konyha a lehető legtökéletesebb legyen a számodra. Az arany háromszög a funkcionalitás ideális elrendezésén alapul, az alapvető szabály pedig, hogy a tűzhelyet, a hűtőt és a mosogatót kvázi háromszög alakzatban kell elrendezni a konyhában. Tehát, ha képzeletbeli vonalakat húznál, melyek ezt a három pontot összekötik, akkor egy háromszöget kellene kapnod. Az arany háromszögről ITT írtunk részletesebben.
Bár a nyitott polcok kérdése elég megosztó, Martha Stewart szerint fontos, hogy a konyhában kapjon helyet néhány. Természetesen lényeges, hogy a konyhában elegendő mennyiségű tárolóhely legyen, ahol el lehet rejteni a dolgokat, de mi van azokkal, amiket szeretnél szem előtt hagyni? A fűszerek például célszerű, ha inkább szem előtt és jól hozzáférhető helyen vannak, szóval számukra mindenképpen célszerű lehet egy nyitott polc. Így főzés közben nem kell őket keresgélned és biztosan nem fogsz bosszankodni, ha éppen nem találsz valamit. Arról pedig már nem is beszélve, hogy a nyitott polcokon csinos tárolóedényeket is elhelyezhetsz, amiknek hála a konyha hangulata is sokkal harmonikusabb lesz.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!