Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Prevenció

A leukémia első jele, amit senki nem vesz komolyan

2023. szeptember 11.

1 perc olvasás

ELLE

rák rákbetegség daganatos betegség leukémia
A leukémia első jele, amit senki nem vesz komolyan
© Getty Images

A rák egyik legnehezebben diagnosztizálható formája a leukémia – ez lehet a korai jele.


A leukémia a rák egyik legagresszívebb, ennek ellenére nehezen észrevehető típusa, amely elsősorban a vérsejteket és azok képződését támadja, illetve akadályozza meg.

Hannah Langman mindössze 30 éves volt, amikor diagnosztizálták a daganatos betegséggel. Éppen az esküvőjére készült, úgy érezte, élete legboldogabb időszakát éli, de egy rutinszerűen elvégzett termékenységi vizsgálat eredménye az egész életét megváltoztatta.

A leukémia sokáig észrevétlen maradhat

A fiatal nőt teljesen váratlanul érte a hír, hogy ilyen súlyos betegségben szenved, hiszen korábban sokat sportolt és egészséges életmódot folytatott. Bár kissé fáradékony volt, de az egyetlen tünet, amelyet utólag már figyelmeztető jelként értékelt, hogy megduzzadtak a nyaki nyirokcsomói.

Az esküvő szervezése közben ennek nem tulajdonított túlzott jelentőséget, de egy barátja javaslatára egy már korábban leszervezett termékenységi vizsgálaton részt vett, és itt ellenőrizték a nyirokcsomói állapotát is. Még aznap visszahívták, hogy további laborvizsgálatokat végezzenek el.

leukemia-elle.hu
Forrás: Getty Images

Bár próbált higgadt maradni, a vérvizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy rákról van szó. Hannah 150 napot töltött kórházban, és 7 hónapon át kapott kezelést, valamint csontvelő-átültetésen esett át, ami ebben a stádiumban már elengedhetetlen volt.

Történetét azért osztotta meg, hogy felhívja sorstársai figyelmét: a legapróbb jelet is érdemes komolyan venni, és orvoshoz fordulni.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves