Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Fogyás

Megvádolták Kim Kardashiant, sokak szerint veszélyes gyógyszerrel fogyott le

2023. február 14.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara
vad fogyás kim kardashian kritika gyógyszer khloé kardashian
Megvádolták Kim Kardashiant, sokak szerint veszélyes gyógyszerrel fogyott le
© Instagram/@kimkardashian

Kim Kardashian feltöltött egy fotót a testvérével, az emberek pedig valósággal elözönlötték a kommentszekciót. A legtöbbek szerint mindketten az Ozempic nevű gyógyszerrel fogytak le. 


Kim Kardashian alakja az elmúlt egy évben hatalmas átalakuláson ment át. Az egész a Met-gálával kezdődött, azóta egyre vékonyabb. Ugyanez mondható el Khloé Kardashianról is. Bár a testvérek nem árulták el, hogy milyen diétát, edzéstervet alkalmaznak, az emberek szerint erre nincs is szükség, úgy vélik, ez nyilvánvaló. 

Sokak szerint ezzel fogyott le Kim Kardashian

Kim valóban remek formában van, korábban is nagyon formás volt az alakja, ám most kifejezetten szálkás, a hasa pedig különösen izmos. A legnagyobb változáson Khloé ment keresztül, aki még sosem volt ennyire karcsú. Az embereket meglepte a testvérek átalakulása, ám az Ozempic-botrány miatt egyre többen gondolják, hogy a veszélyes gyógyszernek köszönhető a fogyás. 

Az utóbbi időben a közösségi médiát ellepték az Ozempicről szóló videók. A gyógyszert eredetileg a cukorbetegek számára fejlesztették ki. Általában a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők számára írják fel. A gyógyszer úgy néz ki, mint egy toll, és a hasba kell beleszúrni. Az Ozempic szabályozza az inzulinszintet, ezáltal kihatással van az étvágyra, aminek köszönhetően fogyáshoz vezet. 

Az Ozempic annyira népszerű lett az utóbbi időben, hogy a TikTok-on 500 millió megtekintésnél tart a hashtag. A felhasználók pedig egymás után töltik fel a videókat a „csodaszerről”, amivel könnyedén lefogytak. A gyógyszer népszerűsége odáig vezetett, hogy több országban hiánycikké vált, így a cukorbetegek sem juthatnak hozzá. 

A gyógyszerben található szemaglutid egy másik készítményben is megtalálható, ez a Wegovy. A gyógyszert jellemzően az orvosok extrém túlsúllyal rendelkező betegeknek írják fel. Ám egyik sem veszélytelen. Emésztési mellékhatásaik lehetnek, hasnyálmirigy-gyulladást okozhatnak, vagy ritkább esetekben hasnyálmirigy-rákot.  

Durva kommenteket kapott Kim 

A kép nem nyerte el az emberek tetszését, volt pár kedves komment, ami a hírességeket dicsérte, ám a legtöbben kiemelték, hogy tudják, mitől fogyott le ennyire. Már tavaly májusban pletykáltak arról, hogy az Ozempic miatt tudott olyan gyorsan lefogyni. Kim cáfolta a vádakat, ennek ellenére a kedélyek nem nyugodtak. Ennek részben az lehet az oka, hogy Hollywoodban egyre többen használják. Nem olyan régen, még Elon Musk is bevallotta, ettől fogyott le. 

Az Ozempic hiány oka

– írta az egyik internetező. 

Kiki, Koko, & Ozempic

– utalt egy másik felhasználó a kép címére. 

Tény, hogy Kim alakja viszonylag hamar alakult át, ám az izmos hasat egyedül a gyógyszerrel nem tudta volna elérni. Nem tudni pontosan, a híresség használja-e, vagy sem, ám az orvosok elmondták, hogy a súlyos mellékhatásai miatt csakis nagyon indokolt esetben ajánlják. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves