Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Karácsonyfa

A szakértő elárulta, melyek legjobb időpont a karácsonyfa megvásárlására

2023. december 22.

2 perc olvasás

ELLE

karácsonyfa vásárlás karácsony
A szakértő elárulta, melyek legjobb időpont a karácsonyfa megvásárlására
© Shutterstock

Most kiderült, mikor érdemes megvenni a karácsonyfát. 


Vészesen közeleg a karácsony, szóval egyáltalán nem furcsa ha már azon gondolkodsz, hova is kerül a karácsonyfa. Viszont, ha már most megvennéd, akkor állj meg egy pillanatra, mert lehet még nem jött el a megfelelő pillanat. 

Karácsonyfa vásárlás

Ha a karácsonyi készülődésről van szó, akkor a karácsonyfák különösen vita tárgyát képezik, legalábbis a tekintetben, hogy mikor érdemes megvenni, felállítani, feldíszíteni. Egyesek már novemberben megveszik és persze fel is díszitik, míg mások szenteste teszik meg ugyanezt. A szakértők szerint azonban egyáltalán nem mindegy, mikor vesszük meg a fát, legalábbis ha élő fáról van szó. Ebben az esetben ugyanis az időzítés a fa vágásának szempontjából kulcsfontosságú. 

Ezt mondja a szakértő 

Dave Hicks, a New York-i Christmas Tree Farmers Association alelnöke azt mondja, a november közepe még túl korai. Ha igazi karácsonyfát szeretnénk venni, akkor a december második hete lehet a megfelelő időpont. Hicks persze hozzáteszi, élő fa esetén mindenképpen érdemes érdeklődni arról, mikor vágták ki a fenyőt, ugyanis az igazi karácsonyfák nagyjából 3-4 hétig tartanak ki ezt követően. 

Műfenyő esetén

Nyilván, ha műfenyőről van szó, akkor ez az elmélet borul, azt gyakorlatilag bármikor feldíszítheted, amikor csak kedved tartja. Persze azért novemberben még lehet egy kicsit furcsa, szóval a műfenyővel is érdemes várni legalább december első hetéig, de szigorú szabályok azért erre nem vonatkoznak. 

(via)

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves