Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Red flag

7 figyelmeztető jel az állásinterjún: menekülj, ha ezeket tapasztalod

2022. július 28.

3 perc olvasás

ELLE
állás munka állásinterjú red flag figyelmeztető jel
 7 figyelmeztető jel az állásinterjún: menekülj, ha ezeket tapasztalod
© Getty Images/FluxFactory

Biztosan neked is volt már rossz tapasztalatod állásinterjún. Most eláruljuk, milyen jeleket ne hagyj figyelmen kívül sosem! 


Az állásinterjú célja nem csak az, hogy téged megismerjenek, hanem az is, hogy te is egy tisztább képet kapj a jövőbeli munkáltatódról. Néha azonban több jel mellett is elmehetünk, ha nem figyelünk oda. Ha ezeket tapasztalod nagy valószínűséggel nem álmaid állását találtad meg. 

1. Rengeteget késik az interjúztató

Természetesen néhány perc késés teljesen rendben van, de akár online, akár személyesen találkoztok, ha órákat kell várnod az egyáltalán nem oké. Sőt, ha még meg is feledkezett rólad a munkaadó pláne. Ha már az elején nem korrekt, mi lesz később? 

2. A munkaköri leírás elég homályos

Általában egy jó toborzó már az elején elmond minden részletet a megpályázott állásról és arról, hogy milyen feladataid lennének a pozícióban, amire jelentkeztél. Ha azonban ezek a részletek 2-3 beszélgetés után sem válnak világossá számodra, az valami bajt jelenthet. Az is elképzelhető, hogy nincs meg a fejükben, hogy pontosan, milyen feladatokat szánnának annak, akit felvesznek és a végén lehet úgy járnál, hogy rengeteg munka rád hárulna.

3. Nyomás alá helyeznek 

Ha még csak az első interjúra kerül sor, de a cég rögtön és azonnal beszélni szeretne, viszont neked valamiért nem alkalmas, ne hagyd magad. Nem evidens, hogy mindent eldobj és a rendelkezésükre állj. Ha már az elején nem tisztelik a határokat és nincs bennük korrektség azt jelzi, hogy elég toxikus lehet a munkakörnyezet is.

4. Kifigurázzák a dolgozókat

Ha az interjú során a jelenlévő kollégák és főnökök csúnya vicceket mondanak egykori munkatársakról vagy olyanokról, akik még mindig a cégnél dolgoznak, egyáltalán nem jelenthet jót. Természetes, ha elgondolkosz, hogy vajon téged is kibeszélnek-e a hátad mögött. Nos, ez teljesen elképzelhető. 

5. Figyelmen kívül hagyják a kérdéseidet

Amikor felteszel egy kérdést akkor bizony a felettesek és a HR-es feladata, hogy válaszoljanak is rá. Ha nem tudnak azonnal választ adni valamire, abban az esetben is utána kellene nézniük és visszajelezniük neked. A cégek gyakran kerülik a válaszadást olyankor, ha egy jelentkező a home office lehetőségről érdeklődik, majd később kiderül, hogy ők inkább a bejárást támogatják, de erről nem adnak tájékoztatást.

6. Állandóan új arcok vannak a munkahelyen

Ha az interjúk során világossá válik számodra, hogy lényegében mindenki új dolgozó és nagyjából 2-3 havonta cserélődnek az emberek, nem jelenthet túl sok jót. Érdemes utána érdeklődnöd, hogy mi az oka annak, amiért sokan távoznak, mielőtt elvállalod az állást.

7. Nem akarnak megfizetni

Még akkor is, ha a pozíció leírása nagyon tetszik és úgy érzed, hogy remek feladatok elé néznél a munkahelyén, figyelembe kell venned a fizetést is. Ha nagyon kevés pénzt ajánlanak és tudod, hogy más helyeken ezért a pozícióért jóval magasabb fizetés jár, gondold át, hogy biztosan megéri-e. Ha pedig úgy látod, hogy csak ígérgetik a magasabb pénzt és a próbaidő utáni emelést, keresgélj tovább!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves