Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TELEFON

4 iPhone-trükk, amit a legtöbben nem ismernek

2023. augusztus 02.

2 perc olvasás

ELLE

új technológia trükk iphone okostelefon
4 iPhone-trükk, amit a legtöbben nem ismernek
© Shutterstock

Az iPhone-oknak rengeteg rejtett funkciójuk van, a legtöbbet pedig nem is ismerik a felhasználók. Most eláruljuk, mi mindenre jó a telefonok hangerőgombja. 


Az újabb típusú iPhone-ok már csupán három gombot tartalmaznak, az oldalsó gombot, illetve a hangerőgombokat. Az utóbbi kettő pedig nem csupán arra alkalmas, hogy szabályozd velük a telefon hangerejét. 

Szövegek beolvasása

Azt a legtöbben tudják, hogy az hangerőgombokkal könnyebben lehet fotót készíteni, ha megnyitjuk a fényképezőt. De talán kevesen ismerik az trükköt, amivel szövegeket lehet szkennelni. Elsőként nyisd meg a kamerát, majd nyomd meg a hangerőgombot. Tartsd a telefont a szöveg felé, ezután jelöld ki a kívánt sorokat, és már készen is vagy. 

Ébresztő kikapcsolása

Szintén kevesek által ismert praktika, de a hangerőgombbal akár a reggeli ébresztő is kikapcsolható vagy elindítható a szundi. Ez a trükk kifejezetten jól jön majd reggelente, így biztosan nem kell majd a képernyőn keresgélni a megfelelő részt. 

A FaceID vagy a Touch ID letiltása

Ha valamiért nem szeretnéd használni a A FaceID-t vagy a Touch ID-t a telefonodon, akkor nincs más dolgod, mint egyszerre megnyomni az oldalsó gombot és a hangerőgombot. Tartsd lenyomva 2 másodpercig, majd várd meg, amíg a segélyhívás funkció megjelenik, ezután nyomd meg a gombokat, és a következő feloldásnál kéri is a kódot. 

Ha lefagy a telefon 

Előfordulhat, hogy lefagy az iPhone, ilyen esetekben az oldalgomb és a hangerőgomb segítségével tudod a legkönnyebben újraindítani. Elsőként nyomd meg a hangerőgombot, majd a főgombot, a probléma pedig pár másodperc után megszűnik. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves