Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ÉTEL

Kitálaltak a vendéglátósok, ha ezt tapasztalod egy étteremben, inkább menekülj

2022. október 06.

2 perc olvasás

ELLE

konyha étterem étel titok vendéglátó
Kitálaltak a vendéglátósok, ha ezt tapasztalod egy étteremben, inkább menekülj
© Shutterstock

Nagyon válogatós vagy, ha arról van szó, hova menj el étterembe? Nos ezután még inkább az leszel!


A Reddit nevű alkalmazás egyik fórumán rekordhosszú beszélgetés zajlott, melynek fő témája az volt, hogy melyek azok a dolgok, amelyek miatt a vendégek nem jönnek többet az adott vendéglátóhoz. Az ott dolgozók elmondták, mely dolgokat látják ők belülről annyira vészesnek, hogy ha ezt tapasztalod, arra buzdítanak, azonnal állj tovább!

Beteg alkalmazottak

Nem valami csábító a látvány, amikor egy étterem dolgozói össze-vissza köhögnek, tüsszögnek, majd ezzel a kézel fogják meg a fogásokat, a tányérokat. Sajnos hiába is várja el a vezető, hogy ilyen állapotban valaki bejöjjön, egyrészt elkaphatják a vendégek ezeket az egészségi problémákat, másrészt pedig visszataszító lehet számukra, így legközelebb nem jönnek. 

Kosz a látható helyeken

A vendéglátósok állítása szerint biztosra veheted, hogy ha a látható helyeken koszos az étterem, akkor a zárt ajtók mögött még nagyobb a baj. Ahol már a pult is úszik a mocsokban, ott hidd el, hogy nem szeretnéd látni, hogy néz ki a konyha. 

Tömött sószórók

Ha azt látod, hogy a sószóró el van tömődve, mert piszkos a teteje és összeálltak a sódarabok, az szintén egy intő jel. Ebben az esetben nem egyszer lett úgy újratöltve, hogy a dolgozók látták, hogy nem tiszta. Ha pedig ennyire nem érdkeli őket a higiénia, akkor nem biztos, hogy tudni akarod, hogy például a tányér vagy az evőeszközök mennyire tiszták. 

Túl sok profil

A vendéglátósok szerint nem éri meg több profilú éttermekbe járni. Ha ugyanott sushit és pizzát is árulnak, valójában mindkettő rossz lesz. Inkább menj kifejezetten sushit áruló étterembe, majd kifejezetten pizzériába, a különbség hidd el, hogy nagyon jelentős. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves