A bolognai szósz receptje nagyon egyszerűnek tűnik, de...
Néha nem úgy sülnek el a konyhában a dolgok, ahogyan azt várod. Bár bolognai szószt készíteni nem akkora ördöngösség, de valójában simán csúszhat hiba a gépezetbe, ha egy kicsit elkalandozik a figyelmed. Összeállításunkban viszont most mutatunk egy trükköt, amivel a bolognai szósz egész egyszerűen isten lesz. A tökéletes bolognaihoz csupán egy habverőre lesz szükséged. Igen, jól olvastad, habverőre. Máris mutatjuk, miről is van szó pontosan!
A legtöbben fakanállal vagy spatulával keverik a darált húst a főzés során, ami így gyakran darabokban marad, a végső állag pedig nem lesz egyenletes. A habverő azonban mechanikusan bontja le a húsrostokat főzés közben, miközben a szósz körülöttük bugyog. Ennek eredményeként pedig a hús nem áll majd össze csomókba.
Amikor a húst a forró serpenyőbe teszed, akkor ne keverd meg azonnal, hanem hagyd egy kicsit megpuhulni. Miután hozzáadtad a paradicsomszószt, fogj egy habverőt és azzal kezdd el keverni. Körkörös mozdulatokkal, lassan morzsold szét a húst, egyenletesen eloszlatva a serpenyőben. A keverést nagyon óvatosan és folyamatosan csináld. Az eredmény valami egészen zseniális lesz, ugyanis a szósz gyakorlatilag minden egyes kis hús darabot körülölel majd. A bolognainak így tökéletes, selymes állaga lesz...hidd el, ezt tényleg megéri kipróbálni.
A bolognait szereted ketchuppal enni? Akkor próbáld ki ezt a házi ketchup receptet!
Keverd össze a paradicsompürét és az ecetet, egészen addig, amíg össze nem áll. Ha vékonyabb állagot szeretnél, akkor tegyél bele 1 vagy 2 evőkanál vizet. Ha kész, keverd hozzá a cukrot, a zellermagot, a fokhagymaport, a mustármagot, a hagymaport, a sót és a borsot. Alaposan keverd össze, tedd egy befőttes üvegbe, majd a hűtőben vagy a fagyasztóban tárold.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!