Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gyermeki szeretet?

„Amióta anyukám meghízott, minden fotóját photoshoppolom, hogy ne vegye észre magán”

2023. február 08.

3 perc olvasás

ELLE

titok photoshop testsúly túlsúly vallomás
„Amióta anyukám meghízott, minden fotóját photoshoppolom, hogy ne vegye észre magán”
© Fotó: Shutterstock/Fizkes

Megdöbbentő vallomás valakitől, aki csak segíteni szeretne testsúlyproblémákkal küzdő édesanyjának.


A Reddit a legjobb hely a földön (vagy legalábbis az interneten) arra, hogy az ember névtelenül elmondjon egy titkot: egyszer azt vallotta be valaki, nagy felhördülést keltve, hogy anyukája összes fotóját titokban photoshoppolja.

Csak jót akar

Az illető a következőképpen meséli el a helyzetet:

anyukám nagyon nehéz pár éven ment keresztül. Amikor a változó korba lépett, meghízott, és akármennyit mozog és diétázik, nem tud megszabadulni a kilóktól. Anyukám egy csodálatos nő, gyönyörű kívül és belül, de látszik rajta, hogy ez nagyon megviseli.

Nos, a már felnőtt gyermek a következőt találta ki arra, hogy hogyan enyhítse édesanyja nehéz helyzetét:

elkezdtem (finoman) photoshoppolni a fotókat, amiket csinálok róla, még azelőtt, hogy bárkinek elküldeném vagy kinyomtatnám őket. Csak itt-ott leszedek ezt-azt, enyhén átformázom, kisimítok pár ráncot, semmi drasztikus, de elég. Amóta ezt elkezdtem, anyukám sokkal több önbizalommal viselkedik, és nem tesz már negatív megjegyzéseket a fotókra, amiken szerepel. Újra szeret ott lenni a többiekkel együtt a képeken. Tényleg segített a dolog. Soha nem mondtam el senkinek, és nem is fogom.

Vegyes reakciók

A legtöbb kommentelő erre azt mondja, hogy ha már megtörtént, az anyuka semmiképpen sem tudhatja meg, hogy a lánya photoshoppolja a képeit, mert ezek után ez végképp összetörné az önbizalmát. Van, aki kegyes csalást, más értelmetlen trükközést lát a dologban (úgyis van tükre az anyukának, nem?), megint más legszívesebben szentté avatná azt, aki ezt megteszi azért, hogy édesanyja egy kicsit jobban érezze magát a bőrében.

A történet írója ezt teszi még hozzá:

nagyon nehéz végignézni, hogy 7 kiló túlsúly mit tud csinálni valakivel. Nekünk ez nem tűnik olyan sok súlynak, vagy nagy változásnak a külsejében, de ő ott látta valamennyi képen. Nem éppen tökéletes ez a megoldás, de ez a legkevesebb, amit megtehetek érte, miután ő annyi mindent tett és tesz értünk.

A fotók kiigazítását egyébként sokan azért nem tekintik akkora bűnnek, mert a fotózásokra az ember egyébként is smikkel, frizurával készül, előnyös pózt vesz fel satöbbi. Ha tudjuk, hogy fényképeznek, a cél általában nem az, hogy hiperrealisztikus képet adjunk a rögvalóságról, hanem hogy hűen, de azért szépnek örökítsünk meg egy adott pillanatot. A smink, frizura, stb. mellé egy kevés, nem túlzásbavitt photoshopp csak odaférhet még – mondják többen is.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves