Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Nagyvilág

5 ország, ahol tilos nyilvánosan csókolózni

2023. augusztus 31.

2 perc olvasás

ELLE

csok tilos külföld szokások utazás csókolózás
5 ország, ahol tilos nyilvánosan csókolózni

A csókolózás egyes országokban nemcsak nem illendő, hanem egyenesen tiltott tevékenység.


A szerelmesek számára a csókolózás olyan igény, mint az evés: alapvető szükséglet, amelynek képtelenek ellenállni. Éppen ezért a nyilvánosság sem zavarja őket, akár az utcán is gondolkodás nélkül megcsókolják egymást.

A világ legtöbb pontján ez elfogadott nézet, és természetes látvány a csókolózó párok látványa, bizonyos országokban nem megengedett, és még a turisták is büntetésre számíthatnak, ha ezt nem veszik figyelembe.

5 ország, ahol nem lehet csókolózni

Bizonyos helyeken valóban nem illik nyelvcsatázni, és erre is igaz, hogy mértéket kell tartani: nem mindegy, hogy egyetlen szájrapusziról, vagy hosszas egymásba gabalyodásról van-e szó. Az alábbi helyeken azonban mindenképpen tiltott a nyilvános csókolózás.

Dubai, Egyesül Arab Emírségek

A nyilvános csók itt nemcsak nem ajánlott, hanem konkrétan tilos is. Ami ennél is meglepőbb, hogy az érintések és a simogatások is tiltottak, szóval a kezek inkább maradjanak a zsebekben.

Kína

A kínai szokások szerint a szeretet nyilvános kimutatása egyáltalán nem jellemző, a csók pedig kifejezetten tabunak számít.

Katar

A csókolózás szóba sem jöhet, de a puszikat és a vállveregetéseket megengedik az azonos nemű barátok és családtagok között – bár a homoszexualitással szemben ettől még nem lesznek elfogadóbbak.

csokolozas-elle.hu
Forrás: Getty Images

India

Az indiai törvények kimondják, hogy aki mások bosszúságára nyilvános helyen obszcén cselekményt végez, akár három hónapos szabadságvesztéssel és pénzbüntetéssel is sújtható. Az azonban nincs konkrétabban meghatározva, mi számít obszcénnak, de mivel akár egy szerelmes dal vagy egy vicces utalás is ebbe a kategóriába tartozhat, a nyilvános csókolózás mindenképp kerülendő.

Thaiföld

Ez az ország híres a gyönyörű strandjairól, a finom ételeiről és a szexturizmusáról, de ez ne tévesszen meg: az érzelmek kimutatása mások előtt nem illendő a konzervatív nézetek szerint. A nyilvános csókolózás egyáltalán nem megengedett, de a kézenfogva sétáló párok egyre elfogadottabbak, különösen az olyan nagyvárosokban, mint Bangkok.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves