Egy könnyű recept: mindössze 3 hozzávalóra van szükséged egy isteni sajttortához!
A három összetevőből kettőt nyilván a recept elolvasása nélkül is kitatlálnál, a harmadik hozzávaló ennek a sajttortának a különlegessége!
Hát nincs sajttorta sajt nélkül, szóval természetesen az egyes számú hozzávaló 120 gramm krémsajt, például mascarpone. Ezen kívül szükség van még 3 egész tojásra, valamint szintén 120 gram (és ez a türkk az egészben!) fehér csokira.
Ehhez a süteményhez tehát további cukor nem szükséges, elég annyi, amennyit csokoládé tartalmaz, mondja a Brigitte című lap által bemutatott recept.
A három tojást szét kell választani fehérjére és sárgájára, az előbbit géppel verd fel! Közben olvaszd meg a fehércsokit és keverd össze a krémsajttal és a tojássárgákkal. Ha ezeket szépen eldolgoztad, utolsónak add még hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét is. Aztán mehet az egész a tortaformába.
A sütőt 170 fokra melegítsd elő, és azt a trükköt alkalmazhatod még, hogy a süti igazán finom legyen, hogy a tortaformát egy tepsibe helyezve teszed be a sütőbe, a tepsit pedig feltöltöd vízzel. 45 perc alatt készül el a sütőben.
Ha még böngésznél a kedvenc receptjeink között, kattints ide, de ahogy szoktuk, alább is a figyelmedbe ajánlunk 3 korábbi cikket (az egyik nem recept közülük, de torta!).
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!