A rák akár ezektől is kialakulhat fiataloknál és időseknél egyaránt.
A környezeti ártalmakról a rák kapcsán is sok szó esik, ezért a szakértők igyekeznek felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ezek mennyire károsak lehetnek az egészségre.
A lakásban is sokféle termék és élelmiszer található, ami kártékony lehet: akár még a fürdőszobai eszközök is okozhatnak rákot.
Azonban nem ez az egyetlen helyiség, ahol érdemes körültekintőbben eljárni.
A legtöbben a megmaradt ételeket műanyag dobozokban tárolják a hűtőszekrényben. Ezekből azonban mikroműanyagok juthatnak az élelmiszerekbe, amelyek felborítják a szervezetben a hormonok természetes egyensúlyát és az immunrendszer működését, ami hosszú távon kedvezhet a rák kialakulásának.
Egy francia tanulmány szerint azok, akik gyakran fogyasztanak félkész vagy csomagolt ételeket, sokkal nagyobb rizikónak vannak kitéve a rákot tekintve, mint azok, akik friss vagy házi készítésű ételeket fogyasztanak.
Bár ezek az eszközök nagyon népszerűek, de a magas hőmérséklet hatására káros anyagok oldódhatnak ki a bevonatból, amelyek az ételbe kerülhetnek. Ez a mérgező anyag később a szervezetbe jutva komoly károsodást és rákot okozhat.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!