Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Biztonságos otthon

3 dolog a konyhában, ami rákot okozhat

2023. október 27.

1 perc olvasás

ELLE

konyha ételek megelőzés rák táplálkozás
3 dolog a konyhában, ami rákot okozhat
© Shutterstock

A rák akár ezektől is kialakulhat fiataloknál és időseknél egyaránt.


A környezeti ártalmakról a rák kapcsán is sok szó esik, ezért a szakértők igyekeznek felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ezek mennyire károsak lehetnek az egészségre.

A lakásban is sokféle termék és élelmiszer található, ami kártékony lehet: akár még a fürdőszobai eszközök is okozhatnak rákot.

Azonban nem ez az egyetlen helyiség, ahol érdemes körültekintőbben eljárni.

A rák kiváltó tényezői a konyhában

Műanyag dobozok

A legtöbben a megmaradt ételeket műanyag dobozokban tárolják a hűtőszekrényben. Ezekből azonban mikroműanyagok juthatnak az élelmiszerekbe, amelyek felborítják a szervezetben a hormonok természetes egyensúlyát és az immunrendszer működését, ami hosszú távon kedvezhet a rák kialakulásának.

Csomagolt vagy félkész ételek

Egy francia tanulmány szerint azok, akik gyakran fogyasztanak félkész vagy csomagolt ételeket, sokkal nagyobb rizikónak vannak kitéve a rákot tekintve, mint azok, akik friss vagy házi készítésű ételeket fogyasztanak.

konyha-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Tapadásmentes bevonattal rendelkező serpenyők

Bár ezek az eszközök nagyon népszerűek, de a magas hőmérséklet hatására káros anyagok oldódhatnak ki a bevonatból, amelyek az ételbe kerülhetnek. Ez a mérgező anyag később a szervezetbe jutva komoly károsodást és rákot okozhat.

via

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves