Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Biztonságos otthon

3 dolog a konyhában, ami rákot okozhat

2023. október 27.

1 perc olvasás

ELLE

konyha ételek megelőzés rák táplálkozás
3 dolog a konyhában, ami rákot okozhat
© Shutterstock

A rák akár ezektől is kialakulhat fiataloknál és időseknél egyaránt.


A környezeti ártalmakról a rák kapcsán is sok szó esik, ezért a szakértők igyekeznek felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ezek mennyire károsak lehetnek az egészségre.

A lakásban is sokféle termék és élelmiszer található, ami kártékony lehet: akár még a fürdőszobai eszközök is okozhatnak rákot.

Azonban nem ez az egyetlen helyiség, ahol érdemes körültekintőbben eljárni.

A rák kiváltó tényezői a konyhában

Műanyag dobozok

A legtöbben a megmaradt ételeket műanyag dobozokban tárolják a hűtőszekrényben. Ezekből azonban mikroműanyagok juthatnak az élelmiszerekbe, amelyek felborítják a szervezetben a hormonok természetes egyensúlyát és az immunrendszer működését, ami hosszú távon kedvezhet a rák kialakulásának.

Csomagolt vagy félkész ételek

Egy francia tanulmány szerint azok, akik gyakran fogyasztanak félkész vagy csomagolt ételeket, sokkal nagyobb rizikónak vannak kitéve a rákot tekintve, mint azok, akik friss vagy házi készítésű ételeket fogyasztanak.

konyha-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Tapadásmentes bevonattal rendelkező serpenyők

Bár ezek az eszközök nagyon népszerűek, de a magas hőmérséklet hatására káros anyagok oldódhatnak ki a bevonatból, amelyek az ételbe kerülhetnek. Ez a mérgező anyag később a szervezetbe jutva komoly károsodást és rákot okozhat.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves