Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HÁLÓSZOBA

10+1 dolog, amire feltétlenül szükség van egy hálószobában

2023. június 17.

4 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés éjjeliszekrény hálószoba dekoráció hálószoba gardrób ágymatrac ágyvég
10+1 dolog, amire feltétlenül szükség van egy hálószobában
© Shutterstock

Ez a 10 dolog nem hiányozhat egy hálószobából sem!


Pihenésünk szentélye, otthonunk legintimebb helyisége a hálószoba. Sok múlik azon, milyen színűre festjük a falát vagy, hogy milyen dekorációt helyezünk el az ágyunk fölé, de ha a matracunk kemény, a ruháinkat nem tudjuk máshová tenni, csak egy székre halmozni vagy nincs éjjeliszekrényünk, ezek elronthatják a pihenésünk, az ébredésünk és a hangulatunk. Ebben a 10 dologban, tehát nem szabad kompromisszumot kötni!

1. Kényelmes matrac

Ha egész este forgolódsz, vagy reggel hátfájósan ébredsz, mert a matracod túl kemény vagy épp túl puha, hiába a szép dizájn, utálni fogod a hálód. Egy tökéletesen kényelmes matrac jó befektetés, hiszen 10 évig minimum szolgál téged!

2. Egységes hangulat

Nehéz teljesen alapjaitól megálmodni egy hálószoba hangulatát, hiszen mindenkinek vannak örökölt, korábbi otthonból áthozott darabjai, amikhez ragaszkodik, mégis fontos, hogy összefésüljük az új és régi bútoraink stílusát, hogy egységes, megnyugtató hangulatot árasszanak.

3. Éjjeliszekrény

Az ágy melletti éjjeliszekrény elengedhetetlen berendezési tárgy a hálóban, hiszen kell hely egy pohár víznek, az olvasott könyvnek és olvasólámpának is. Persze nem szabad túlzsúfolni, ezt az 5 dolgot például ne tartsd az éjjeliszekrényeden!

4. Réteges világítás

A mennyezeti lámpa fénye ugyan szükséges, de semmiképp nem hangulatkeltő eleme a hálónak. Szórt fényű hangulatlámpák, éjjeliszekrény lámpák, gardrób megvilágító lámpák, mind a tevékenységhez illő fényt adnak. Ez az alapja a rétegesen megvilágított hálónak.

5. Minőségi ágynemű

A minőségi anyagokból készült ágynemű olyan luxus, amit jó, ha megengedsz magadnak! Minél természetesebb anyagból készül, annál jobban engedi a bőröd lélegezni, ráadásul télen melegít, nyáron pedig hűsít. Így válassz ágyneműt nyári estéken  és ne feledd gyakran cserélni!

6. Puha szőnyeg

Mikor reggel kilépsz a meleg ágyadból, a legkevésbé esik jól a talpadnak egy hideg padló. Ruházz be egy nagy, puha szőnyegbe az ágyad alá, ami egyszerre melegséget és stílust is ad a hálódnak.

7. Elég tárolóhely

Ha nem vagy olyan szerencsés helyzetben, hogy külön gardróbszobád legyen, a hálószobában kell megoldani a megfelelő mennyiségű tárolóhelyet a ruháidnak, kiegészítőidnek. Lehet, hogy elég egy nagyobb fiókos komód, de valószínűbb, hogy gardróbszekrényre, vagy beépített szekrényre lesz szükség. Ha egy kupacban tornyosulnak a cuccaid, vagy nincs elég tárolóhelyed vagy túl sok cuccod van. A rendetlenség azonban nem szolgálja a kikapcsolást a hálódban.

8. Praktikus ágyvég

Egy puha textillel bevont ágyvég nem csak plusz kényelmet ad például az ágyban olvasásnál, de védi a falat a koszolódástól és a fejünket is a hideg faltól.

9. Egy kis zöld

Néhány szobanövény rengeteg jótékony hatással bírhat a közérzetedre, de az egészségedre is. Ezek a legjobbak a hálódba!

10. Megfelelő sötétítés

Jót pihenni, csak a kinti fények kizárásával vagy csökkentésével lehet. Ehhez vagy redőnyre vagy rolóra vagy megfelelő hosszú és szövésű függönyre van szükség.

+1. Dekoráció

Ahogy minden helyiségben, a hálószobában is igaz, hogy az elengedhetetlen bútorok önmagukban sivár hangulatot adnak, kellenek a személyes tárgyak, művészi alkotások, dekorációk, díszpárnák, plédek, amik élettel töltik meg.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves