Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉS

A falszín, ami minden hálószobában jól mutat a lakberendezők szerint

2023. február 04.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés fal hálószoba szoba barna lakberendezési trend
A falszín, ami minden hálószobában jól mutat a lakberendezők szerint
© Shutterstock

A hálószoba falának színét eldönteni nem könnyű feladat — a lakberendezők viszont biztosan tudják, melyek azok az árnyalatok, amikkel egyáltalán nem lehet hibázni! 


A csodás dekorálási ötletektől kezdve a trükkös, térnagyobbító berendezéseken át egészen a tökéletesen egymáshoz illő ágyneműig rengeteg olyan remek módszer létezik, amivel nyugodtabbá és harmonikusabbá tehető egy hálószoba. A lakberendezők szerint azonban a legtöbb nem is ezeken múlik, hanem a fal színén, ami alapjaiban határozza meg egy szoba hangulatát. Most el is elárulták a szakértők, mely színeket érdemes használni és kerülni egy hálószoba falának dekorálásánál!

A hálószobai fal színe nagyban befolyásolja a nyugalmunkat

A hálószoba az az intim fészek, aminek egy rendkívül pozitív töltetű, nyugalmat árasztó térnek kell  lennie: a piros szín ezért például egyáltalán nem ajánlott, ha pihentető alvásra és harmonikus térre vágysz. Hasonlók mondhatóak el a mostanában nagyon népszerű Barbiecore-trend fukszia pink színű falairól, ahogyan a rendkívül zavaros és feltűnő mintájú fali tapétákról. 

Talán épp ezért nem meglepő, hogy a legtöbb lakberendező egy teljesen egysíkú és letisztult fali színt szokott javasolni a klienseinek: a barnás-bézses, természetben előforduló árnyalatok ugyanis nyugalmat árasztanak a  legkülönlegesebb bútorokkal berendezett térben is.

Shutterstock
Shutterstock

A természetes színek a nyerők, ha a hálószoba színéről van szó

Az egyszerű megjelenésű,  barnás-bézses árnyalatok első hallásra talán unalmasnak és túlságosan megszokottnak tűnhetnek, ám erről szó sincs! Jane Landino brit lakberendező szerint bátran lehet játszani a textúrákkal, a 3D-s megjelenésekkel és a tapétákkal is, ha egy bizonyos színskálán belül mozgunk.

A neturális színeket különböző árnyalatok, formák és textúrák segítségével lehet még izgalmasabbá tenni, melyek összhangba hozzák a szobát. Ha pedig biztosan bézses színű árnyalatú a hálószoba fala, bátran szoktam javasolni a színes kiegészítőkkel és dekorációs elemekkel való díszítést is

— mondja a lakberendező, aki szerint egy bézs színű, selyem tapéta például remekül mutat egy bársony anyagú díszpárnával, de a két természetes anyag, a len és a bőr anyagok kombinálása is rendkívüli összhatást eredményez, amitől igazán komfortos és kifinomult, valamint harmonikus benyomást fog kelteni a hálószobánk.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves