Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HÁLÓSZOBA

Ezt az 5 dolgot sose tartsd az éjjeliszekrényeden!

2023. március 26.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés hálószoba tilos éjjeliszekrény
Ezt az 5 dolgot sose tartsd az éjjeliszekrényeden!
© Getty Images

A nyugodt alvás érdekében, ezt az 5 dolgot inkább rakd el máshová az éjjeliszekrényedről!


Reggel ide nyúlunk először, este pedig jó eséllyel ide utoljára. Nem mindegy mennyi minden és milyen dolgok vannak az éjjeliszekrényünkön, mert befolyásolhatja az esti jó alvásunk és a reggeli ébredési kedvünk. Erre az 5 dologra, jó, ha figyelsz, hogy eltűnjenek onnét!

1. Rumli

Igaz a rendetlenség az otthonod egyik pontján sem jó, ha van, de az éjjeliszekrényeden a sok cucc, felesleges stresszt, káoszt vihet a reggeleidbe, estéidbe. Ideális, ha csak egy lámpa, egy könyv, napló esetleg illatgyertya van az éjjeliszekrényed felületén.


2. Telefon

Nem lehet már élni nélküle, de aludni igen. Ahogy azt kutatások is bizonyítják, a telefon kék fénye növeli agyunk éberségét, így alvás előtt, nem is tanácsos sokáig pörgetni a hírfolyamokat. Ha az ébresztés miatt aggódsz, beruházhatsz egy olyan órába, ami a napkeltéhez hasonlóan egyre emeli a fényszintet, hogy felébresszen, de ha mindenképpen kell a telefonod, tedd be az éjjeliszekrény fiókjába, hogy ne legyen szem előtt.


3. Étel, ital

Megesik, hogy az ember eszik még az ágyban egy kis rágcsálnivalót, vagy iszik egy kicsit, de a maradékokat, tányérokat, poharakat, amilyen gyorsan csak lehet vidd vissza a konyhába, ahová valók.

 

4. Laptop, tablet

A TV helyét egyre több hálószobában a laptopok vagy tabletek veszik át és nyújtanak film/sorozat nézési felületet, majd utána az éjjeliszekrényen kötnek ki. Ezeknek a készülékeknek a közelsége nem tesznek jót az alvásminőségünknek, elektroszmogot bocsátanak ki, nem is beszélve arról, hogy eszünkbe juttatják az elintéznivalóink, emaileket, elmaradt munkákat. Ki velük a nappaliba!


5. Papírok

Számlák, hivatalos levelek, isten ments szerződések, nem valók az éjjeliszekrényre! Ezek mind a home office hatáskörébe tartoznak, tartsd is ott őket!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves