Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

DEKORÁCIÓ

Ezt tedd az üres hálószoba faladra!

2023. március 29.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés hálószoba Dekoráció kép falak faldíszítés
Ezt tedd az üres hálószoba faladra!
© Getty Images

A hálószobádnak is kell karakter, így dobd fel a falait!


Vannak egyértelmű hibák, amiket nem jó elkövetni a hálószoba berendezésénél, vannak színek, amiket érdemes használni a falakon, és íme néhány tipp arra, hogy mivel érdemes feldobni az ágy feletti, gyakran üres falat. Meríts ihletet belőlük!

1. Műremek

Egy megfelelő méretű, visszafogott színezésű művészii tájkép vagy festmény, jóhatással van a hangulatunkra, megnyugtató és harmonikus hatást kelt. Ha szeretnénk, hogy fókuszpontja legyen az egyébként visszafogott, minimalista hálónknak, választhatunk absztrakt, színes alkotásokat is.

2. Kollekció

Ha szereted az egyedi tányérokat vagy képkereteket, netalántán maszkokat, ízlésesen elrendezve őket, remek dekorfalat varázsolhatsz belőlük az ágy feletti falra. 

3. Antik kincsek

Gyakran jársz antik kereskedésekbe vagy bolhapiacra? Neten vadászod a vintage kincseket vagy örököltél néhány csodás régi képkeretet? Ezek a nagy múltú darabok remekül mutathatnak a hálód fókuszfalán.4. Fali panel

Az angol stílusú fali panelek nagyon népszerűek manapság a hálószobákban is. Nem véletlenül! Egyrészt adnak az ágynak egy dekoratív támlát, amire akár falikarokat is rakhatunk olvasólámpának, másrészt még az alacsony belmagasságú tereknek is jót tesznek, mert felfele irányítják a figyelmet.


5. Tapéta mágia

Ahogy azt már korábban is írtuk, a tapéta egyszerűen minden helyiségnek jól áll, a hálónak pedig különösen! Akár egy visszafogott, apró mintás, akár egy grandiózus poszterszerű változatát választjuk, a tapéta kiemeli az ágy mögötti falat.6. Dobd fel a textilt!

Van egy csodás vintage szőnyeged, ami nem tud érvényesülni a padlón a hely hiány miatt? Tedd a falra az ágy mögé, így ágyvégnek is tökéletesen funkcionálhat! De nem csak szőnyeg, dekoratív függönyanyag, hatalmas sál, textilművészeti darab is tökéletesen mutathat!7. Keretek között

Nyitott polcokkal nem csak plusz tárolóhelyet, de dekoratív felületet is nyerünk az ágyunk fölött, ahol könyvek, dísz- és személyestárgyak is helyet kaphatnak.


8. Tükröm, tükröm

Egy hatalmas, szép keretes tükör, biztos választás, főleg, ha a Feng Shui szabályait követve helyezzük a hálónk falára.9. Fa fal

A fának van egy olyan jó tulajdonsága, hogy melegséget és természetességet visz bármilyen térbe. Ha szeretnénk fokozni ezt a hatást, akár egy teljes falat beburkolhatunk vele!10. Kreatív festés

Egy egyedi formájú falfestés is kiemelheti az ágyad! Lehet nem is kell már másra a falra!

ViaFigyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves