Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ELVARÁZSOLT HELY

Walt Disney egykori háza pont olyan mesés, mint a rajzfilmjei

2023. július 13.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés kastély hófehérke szépség és a szörnyeteg Walt Disney Walt Disney háza
Walt Disney egykori háza pont olyan mesés, mint a rajzfilmjei
© Instagram / Chase Chapman

A Storybook Mansion-t Walt Disney maga tervezte, saját munkássága inspirálta.


Walt Disney 1932 és 1950 között élt ebben a mesés Los Angeles-i kastélyban, ami jelenleg havi 40 000 dollárért, átszámítva közel 14 millió forintért bérelhető. Ez a ház nem csak egy látványosság a Disney-rajongóknak, hanem egy gyönyörű és elegáns ingatlan is, amelyet egy európai vidéki kastély stílusában terveztek. Walt Disney feleségével, Lilliannel, itt nevelte fel két lányukat és Walt ebben a házban dolgozott legfontosabb kezdeti filmjein, mint például a Hófehérke és a hét törpén, a Hamupipőkén és a Pinokkión

Tágas családi otthon

Walt Disney a Mickey Egér és a Silly Symphonies bevételeiből vette meg a házat, amit aztán Frank Crowhurst építésszel együtt tervezett át a saját ízlésére. A kastély esztétikája a francia provinciális, vidéki Tudor és neogótikus stílusból merített, ami grandiózus és elegáns tereket eredményezett.  A négy hálószobás épület egy tágas, macskaköves autóúttal, egy nagy medencével, parkosított sétányokkal, örökzöld pázsittal, illetve fél hektárnyi területtel és lenyűgöző kilátással rendelkezik Los Angeles városára.

Mesés részletek

A fenséges keményfapadlós bejárat egy kétszintes nappaliba vezet. A földszinti nappali rusztikus hangulatú, fa mennyezeti gerendákkal és tégla kandallóval, a második nappaliban faburkolatú falak, polcok és egy nagy TV-t rejtő szekrény található. Annak érdekében, hogy a helyiség inkább moziteremnek tűnjön, van egy beépített projektor is. A bejárat egy világos nyitott terű konyha-étkezőhöz is kapcsolódik, amit francia vidéki stílusban rendeztek be, fehér, modern hatású konyhabútorokkal és az étkezőben festett mennyezettel, gyertyacsillárral, amely a Szépség és a Szörnyeteg című Disney-filmben látottra emlékeztet. A házban négy hálószoba található, köztük egy tágas elsődleges lakosztály nagy fürdőszobával, káddal, zuhanyzóval és dupla mosdóval.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves