Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TREND

Ne hagyd ki a mennyezetet sem! 5+2 inspiráló tapéta és falfestés a szobád “ötödik falára”

2022. december 04.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

tapéta trend festés mennyezet
Ne hagyd ki a mennyezetet sem! 5+2 inspiráló tapéta és falfestés a szobád “ötödik falára”
© Instagram/Katie Sarokhanian

A méltatlanul elhanyagolt mennyezet is megérdemli a díszítést.


A mennyezet a legtöbb otthonban a lámpák helye és kész, pedig óriási felülete, rengeteg dekorációs lehetőséget rejt. Belmagasságtól függetlenül, ezek a falfestési,  tapétázási ötletek, karaktert és egyediséget visznek bármilyen helyiségbe.

1. Kontrasztos szirmok

Ebben a San Francisco-i nappaliban, amit a Chad Dorsey Design tervezett, a gazdag fahéjas palettát egy kontrasztos, bézs-fekete minta ellenpontoz a mennyezeten, ami egyben egyedülálló fókuszpontot is ad a térnek. A Porter Teleo kézzel festett 'Szirmos' tapétája, 'Burnt Umber' színben, otthonosabbá varázsolja a helyiséget, miközben egy kis organikus könnyedséget ad hozzá.

2. Mennyei formák

Michelle Harper márkatanácsadó manhattani lakásában, a nappali mennyezete égi minőséget kapott Ramon Canet művész falfestményének köszönhetően. A sárga és a kék éteri örvényeit az alatta lévő falak  kortárs berendezése visszhangozza, szembe állítva a tér klasszikus jegyeit a modern akcentusokkal.

3. Letisztult vonalak

A milánói dekorációs műhely, a Pictalab „Tatami” üvegszálas tapétája bizonyítja, hogy a mennyezet dekorációja lehet visszafogottan is hatásos. A hagyományos japán szőnyegek által ihletett design erős fekete vonalai lekövetik a szoba széleit és szerkezetét, beleértve a finoman boltíves mennyezetet is. A hatás nyugodt, de kontrollált. 

4. A kockán kívül

Ez a freskó festés az optikai illúziót kihasználva a gerendák látványát kelti a mennyezeten, karaktert adva a Pierre Yovanovich által tervezett térnek a portugáliai Quinta da Côrte szállodában és pincészetben. A design lágy tónusai és egyszerű geometriája kellemes kontrasztot teremtenek a fehérre meszelt falakkal és a terrakotta padlóval.

5. Random trip

Katie Sarokhanian ezt a festményt „karantén-falképének” nevezi, mivel a kényszerű otthontöltött idő során döntött úgy, hogy átalakítja előterét a fészerében lévő festékmaradékokkal. A művész és tervező felkapta az ecsetet és egyszerűen szabad formájú vonalakat festett a falakra, amivel minden belépő szemét rögtön a mennyezetre szegezi. 

+1. Hullámzás

A Belarte Studio 'Curvy' tapétája a svéd márka egyik legnépszerűbb mintája, mind magánlakásokban, mind nyilvános terekben Európa-szerte. A minta akkor érvényesül a legjobban, ha a széles színsávok szinte felkúsznak a mennyezetről valamelyik függőleges falon keresztül, ahogy a göteborgi Vix Deco vintage boltban is. Az Alice Csodaországban szürrealizmusa találkozik az 1960-as évek pszichedelikus élményével.

+2. Neon csoda

A New York állambeli Rode Barns művésztelepen található úgynevezett „Szivárványszobát” a mennyezet festés technicolor csodája koronázza meg, amely ügyesen erényt varázsol a ferde tetőből. A Bauhaus ihlette dizájnt Rode Barns első lakója, Luis Urribarri festette.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves