Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TÉL

A legformabontóbb kandallók téli estékre

2022. november 28.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

modern kandalló fűtés kályha
A legformabontóbb kandallók téli estékre
© Getty Images

Jönnek a hideg esték, amiket egy kandalló mellett a legjobb tölteni.


A legtöbbünknek a kandallóról vagy egy régi, csempével kirakott vagy egy klasszikus vonalú, angol kandalló jut eszébe. Pedig a XXI. század olyan lenyűgöző formákra és megoldásokra képes, hogy érdemes újra gondolnunk a fatüzeléses fűtés ezen formáját. Íme néhány futurisztikus darab!

1. Négyzetes

Ez a letisztult kandalló olyan, mint egy szépen elhelyezett kép a falon. Fekete kerete, kifinomultságot sugall, belesimul a falsíkba, mégis megnyugtató a jelenléte.

2. Gömb

Ebben a sanghaji lakásban egy föld felett lebegő, gömbalakú kandallót választottak az eklektikus dizájnhoz.

3. Láthatatlan

Megtalálod ebben a londoni nappaliban a kandallót? Nehéz, mert az a fal, amibe beépítették, végig tükrös, így csak a tűz árulkodik arról, hol van pontosan. A Studio KO zseniális munkája.

4. Oszlopos tag

Ebben a modern otthonban, a kandalló belesimul a térelválasztó fal síkjába.

5. Tábortűz

Ez a kandalló tényleg minden családi összejövetel középpontja, amihez mindenki odafér, sőt akár még nyárson sütni is tudnak, ha köré ülnek.

6. UFO

Ez a futurisztikus formájú, fehér Focus kandalló, UFO-ként lebeg a modern térben. Amellett, hogy gyönyörű szoborszerű forma, még jó a hőleadása is.

7. Művészi

Ebben a párizsi, Damien Langlois-Meurinne belsőépítész által tervezett házban, a kandalló fölötti domborművet a helyszínen készítették, vitorláshajóvá változtatva a szerkezetet.

8. Indusztriális

Ez a  képernyőszerű kandalló a tűzbámulást egy újabb szintre emeli hatalmas méreteivel.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves