Sydney, New York, Tokió, Párizs és London után Budapesten rendezték meg a Moët & Chandon exkluzív és extravagáns eseményét, az Effervescence-t. A zártkörű eseményre az ELLE szerkesztősége is meghívást kapott, hogy bepillantást nyújthassunk a színfalak mögé – méghozzá szó szerint, ugyanis az est legnagyobb meglepetése az Operaház függönye mögött várt ránk.
A Moët & Chandon évszázadok óta a varázslatos és emlékezetes esték mestere. A világ egyik leghíresebb chamapagne-ját 1743-ban a holland származású Claude Moët alapította, majd leszármazottja, Jean-Rémy Moët emelte nemzetközi hírnévre arról álmodva, hogy az egész világgal megismertesse a champagne csodáját. Spoiler: az álma valóra vált – de ne szaladjuk ennyire előre.
A champagne egyedülálló stílusa ugyanis először Európa királyi udvarait ragadta magával. Az 1900-as évek elejétől kezdve aztán a Fehér Házban és a brit királyi család eseményein is felszolgálták, majd a ’70-es évektől kezdve New York csillogó életstílusát is meghatározta, 2022. december 5-én pedig a budapesti éjszakán is örökre nyomot hagyott. Aki aznap este az Andrássy úton járt, nem mindennapi jelenségre figyelhetett fel: a budapesti élet ismert és elismert arcai – alkotók, üzletemberek és üzletasszonyok, véleményvezérek, a kulturális élet meghatározó alakjai – mind a fényárban úszó Operaház felé igyekeztek.
A lenyűgöző, frissen felújított épületben ugyanis a világ legismertebb champagne-háza látta vendégül a hazai társasági élet krémjét és a Maison küföldi vendégeit egy különleges eseménysorozat, az Effervescence keretein belül, valamint bemutatott egy újdonságot is, a Moët & Chandon legfrissebb évjáratos tételét.
„A Moët & Chandon évszázadok óta az ünneplés szimbóluma – mondja Szegedi Nóra, a Moët Hennessy közép-európai Brand Managere. – Az Effervescence eseménysorozat célja, hogy az ünnepi szezont rendkívülivé tegye, egyedülálló élményekkel és izgalmas programokkal. Úgy gondolom, hogy ehhez nem is találhattunk volna tökéletesebb helyszínt, mint az Operaház. Az, hogy a világ húsz nagyvárosa után Budapesten rendezhettük meg az Effervescence eseményt, egyértelmű jele annak, hogy Magyarország felkerült a Moët&Chandon térképére. Ez az este egy álom volt számomra, hihetetlen élmény volt látni, ahogyan életre kelt, és megtiszteltetés volt együtt ünnepelni a vendégeinkkel, akik a régió 15 különböző országából látogattak el hozzánk.
Több Red Carpet képért tekintsd meg a galériánkat!
A champagne a társasági élet itala, a koccintások elengedhetetlen kelléke, így a „Night at the Opera” témájú, fényűző est helyszíne nem is lehetett volna más, mint a Magyar Állami Operaház. Az est sztárja kivételesen mégsem Puccini vagy Mozart volt, hanem a 150 éves ikon, a Moët & Chandon Brut Impérial, melynek gyümölcsössége és érettsége minket is magával ragadott. További különlegesség volt még, hogy a fehér és rosé Grand Vintage 2015-ös évjáratát a közép-európai régióban először ezen az estén, Budapesten kóstolhattuk meg. Az esemény már felütésében is exkluzív volt: érkezésünkkor aranykehelyből kínáltak minket a Moët & Chandonnal az előzékeny felszolgálók pedig egész este ügyeltek rá, hogy a poharunk soha ne maradjon szárazon.
Az élmény minden érzékszervünkre hatott, ugyanis a champagne-t ízlelgetve az Operaház szépségében gyönyörködhettünk, aláfestésként pedig Nagy Orsolya hárfaművész játékát hallhattuk, miközben megismerkedtünk a többi vendéggel. A pezsgő társasági életet egy ponton mégis csengőszó intette figyelemre: helyet foglalhattunk a nézőtéren, ahol már a vörös bársonyfüggöny előtt álló szemkápráztató Moët & Chandon dekorációból is sejteni lehetett, hogy felejthetetlen élményben lesz részünk. Stankowsky Eszter, Rigó Tamás, Inhoff Anita és Stankowsky Endre vonósnégyesének játéka után Rőser Orsolya operáriájától esett le az állunk, a legnagyobb meglepetés mégis csak ezután következett: amikor felgördült a függöny, olyan „díszlet” látványa tárult elénk, amelytől elakadt a lélegzetünk: grandiózus méretű, lebegő aranybuborékok, végtelen hosszan elnyúló asztalok, aprólékos műgonddal összeállított teríték és kosztümös filmekbe illő felszolgáló személyzet. A színpadon az est legnagyszabásúbb produkciója következett: a champagne vacsora.
Négy tétel és négy fogás várt ránk: a cukkinis előételhez a Moët Brut Impérialt, a halhoz a Moët & Chandon Grand Vintage 2015-öt, a kacsához a Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2015-öt, a desszerthez pedig a Moët & Chandon Nectar Impérialt kóstolhattuk meg. A fényűző gasztronómiai élmény mellé balettelőadást is kaptunk, a fő attrakciótól pedig végképp leesett az állunk: amikor a két méter magas pezsgőspohár-piramis mellett táncolva Taran Dumitru a magasba emelte partnerét, Felméri Lilit, hogy az champagne-t töltsön a poharakba. A wow-faktort meglepően hosszú ideig élvezhettük, ugyanis a piramis méretéből adódóan percekig tartott, amíg minden pohár aranyszínűvé változott.
Az este folyamán életreszóló élményben lehetett részünk: fényűző látvány, páratlan italok, ínycsiklandó ételek, és exkluzív programok gondoskodtak róla, hogy pazar esténk legyen, méghozzá remek társaságban. A champagne ugyanis a társasági élet itala: nem magányos estékhez, hanem ünnepléshez, szórakozáshoz, koccintásokhoz találták fel. A champagne csodája, amit a Moët & Chandon alapítójának utódja, Jean-Rémy Moët egykor megálmodott beteljesült: a világ egyik legismertebb itala nemcsak felpezsdítette a budapesti éjszakát, hanem össze is hozott bennünket.
Támogatott tartalom.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!