Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

Ez a színkombináció mindig ódivatúnak hat a lakberendezők szerint

2024. március 09.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés Dekoráció lakberendező falfestés színkombináció színpár
Ez a színkombináció mindig ódivatúnak hat a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Nem minden egyes szín mutat ugyanolyan jól az otthonodban: a lakberendezők szerint a következő színkombináció például a legszebb, legharmonikusabb lakás összképét is elrontja!


A tökéletes lakberendezés eléréshez sok szempontra kell figyelni: a szoba nagyságára és méretére, a megfelelő bútorok kiválasztására, a természetes fényforrások biztosítására és persze, a megfelelő színkombinációk kiválasztására is. Mostanában egyre több lakberendező ad neki hangot, hogy merjük használni a merészebb, élénkebb színeket is az otthonunkban: annál is inkább, mert van egy olyan színpár, ami cseppet sem feltűnő, mégis teljesen elrontja a lakásunk összképét, hangulatát.

A LAKBERENDEZŐK SENKINEK SEM AJÁNLJÁK EZT A SZÍNKOMBINÁCIÓT

Ez a színpár nem más, mint a szürke! A szürke szín a színskálán a fekete és a fehér között helyezkedik el, sablonos, nem túl kreatív árnyalat, amihez szinte mindenféle más szín megy. Rengeteg különböző árnyalata van attól függően, hogy éppen világosabb vagy sötétebb tónusokat keresünk, de a lakberendezők szerint nagy hibát követünk el, ha a szürke különböző árnyalataiban rendezzük be az otthonunkat.

Az emberek többsége ugyanis szívesen használja a szürkét a lakásban: nem koszolódik, nem látszik rajta a por, egyszerűen (és olcsón) lehet szürke színű bútorokat vásárolni és még sorolhatnánk azokat az okokat, amiért olyan népszerű a szürke lakberendezés. A teljesen szürke otthonok azonban nem nyújtanak éppen vidám látványt, ami a kedvünkre és a hangulatunkra is negatív hatással lehet.

ridegnek ÉS sötétnek HAT A SZÜRKE, ÉRDEMES HELYETTE MÁST VÁLASZTANI

A szürke szürkével való párosítása tehát egyáltalán nem mutat jól a lakberendezők többsége szerint, mert ridegnek és sötétnek mutatja a lakást, ami így cseppet sem nyújtja majd a kifejezetten hívogató, kedves és vidám otthonok hangulatát. Nem kell azonban az otthonodban teljesen megválnod szürkétól, ha szereted ezt a színt: más színtónusokkal párosítva ugyanis kifejezetten jól is nézhet ki! 

A szürke és az elefántcsontfehér párosítása például kifejezetten közkedvelt a lakberendezők szerint, de mályvával, rósaszínnel, sőt, lilával vagy akár bézzsel, világosbarnával is jól mutat a szürke. Csupán arra érdemes figyelned, hogy a lakásodban ne(csak) a szürke millió árnyalata sorakozzon fel, mert akkor nem fog éppen barátságos, otthonos hangulatot nyújtani a lakásod.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves