Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉS

6 tipp, amivel a kis szobát optikailag nagyobbá tudod tenni

2023. február 06.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés hálószoba szoba kis tér kis terek optikai térnövelés
6 tipp, amivel a kis szobát optikailag nagyobbá tudod tenni
© Shutterstock

A kis szobák már néhány egyszerű trükk segítségével jelentősen nagyobbnak tűnhetnet. A lakberendezők most elárulták azt a néhány, amivel garantáltan nagyobbá tudot tenni az apró tereket!  


Ma már rengeteg olyan trükk létezik, amivel még tágasabbá és nyitottabbá tehetőek a kis szobák is — csupán egy kis kreativitás kell hozzá! A 3D-s csempék és falmegoldások, a színes-mintás tapéták és megfelelően kiválasztott ágynemű például rengeteget nyújthat a hálószobák terein, de van még néhány olyan fantasztikus megoldás, amivel optikailag négyzetmétereket növelhetünk a szobákon. 

Következzenek most a lakberendezők tegjobb térnövelő tippjei, melyekkel garantáltan tágasabb lehet a hálószoba!

1. A magas, függőleges bútorok megemelik a teret

Kis hálószobáknál érdemes a beépített, padlótól a mennyezetig érő bútorokkal nyújtani a teret. Ez lehet egy ruhásszekrény vagy egy vitrin, de még jobb, ha egy olyan nyitott polcokból álló szekrényt helyezünk a hálószobába, amire könyveket, vázákat és más dekortárgyakat is el lehet helyezni. Ez a megoldás nemcsak vízszintesen, de függőlegesen is nyújtani fogja a teret.

Shutterstock
Shutterstock

2. A fogantyú nélküli bútorok szélesítik a felületeket

Apró, de hasznos trükk: azok a szekrények, melyeknek nincsenek látható fogantyúi, sokkal nagyobb érzetet keltenek, mint a fogantyúval rendelkező társaik. Ez azért lehetséges, mert a fogantyúk ketté vágják, ezzel pedig kisebbé teszik magát a bútorlap felületét. Ha viszont semmi nincs a bútorlapon, a tér is tágulni fog!

3. Rakj egy tükröt a padlóra!

A szekrényeken elhelyezkedő tükrök nagyon dekoratívak tudnak lenni, csakúgy, mint a falra fúrt változatok: a padlóra támasztott darabok viszont hihetetlenül megnyújták a teret, ezért érdemes inkább a klasszikus megoldásokra hagyatkozni és egy dönthető tükröt beszerezni a hálószobába!

Shutterstock
Shutterstock

4. A falra fúRt éjjeli lámpák nagyítják a teret

Az éjjeliszekrényre helyezett grandiózus lámpák rendkívül tetszetősek: hatalmas méreteikkel viszont összezsugorodik tőle a legnagyobb hálószoba is. Helyette érdemes üresen hagyni az éjjeliszekrény tetején, az ágytámla melletti részre pedig egy falra fúrható lámpát beszerezni, mert ezek a fajta világítótestek tényleg nagyítják a teret!

5. Kis mintákat válassz a hatalmas printek helyett!

Akárcsak az öltözködésben, a lakberendezésben is igaz: a kis minták optikailag nagyítanak, míg a hatalmas, már-már óriási printek kicsinyítik a felületeket. Ha tehát tetszenek a mintás tapéták, függönyök vagy ágyneműk, mindneképpen apróvirágos verzióra szavazz a hatalmas rózsamintás változatok helyett! 

Shutterstock
Shutterstock

6. Válassz magas fejtámlájú ágyat!

A magas fejtámlájú ágyak nemcsak szépek, hanem optikailag a helyiséget is nagyítják! Függőleges elhelyezkedésük becsapja a szemet, első ránézésre pedig sokkal nagyobbnak fog tűnni tőle a hálószoba. Érdekes, de a magas fejtámlájú ágyakat épp ezért, főleg a kisebb hálószobákba szokták javasolni a lakberendezők.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves