Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

5 hiba, amit a nappali berendezésénél elkövethetsz a lakberendezők szerint

2023. augusztus 06.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali bútorok lakberendezés bútor berendezés interior design
5 hiba, amit a nappali berendezésénél elkövethetsz a lakberendezők szerint
© Shutterstock

A harmonikus, egységes nappali eléréséhez több szabályt be kell tartani, mint gondolnád! A következő hibákat a lakberendezők szerint például rendre elkövetjük a nappali berendezése során, érdemes rájuk figyelni! 


A nappali az otthonunk egyik legfontosabb eleme, hiszen ez az a helyiség, ahol a legtöbb időt töltjük. Berendezése, megjelenése és kivitelezése meghatározza az egész lakás hangulatát, ezért a praktikum és a kényelem mellett érdemes arra is figyelni, hogy a nappali esztétikusan legyen berendezve. Most a lakberendezők felsorolták azt az öt leggyakoribb hibát, amit kivétel nélkül szinte mindenki elkövet a nappali berendezésénél. 

1. csak egy kanapéból áll a nappali

A nappali ülőalkalmatossága sokaknál kimerül egy óriási, nagy kanapéban. Van úgy, hogy helyszűkében nincs más megoldás, azonban ha még el tudsz helyezni egy-két karfás széket (még jobb, ha fotelt), akkor harmonikusabb összképet teremtesz és jobban eloszlanak a tér-arányok a nappalidban!

2. AZ EGÉSZ HELYISÉG UNALMAS, MINIMALISTA stílusú

Mostanában nagyon népszerűek a bézs színű, modern berendezésű nappalik, ám a minimalista helyiségek könnyen tűnhetnek élettelennek, unalmasnak és barátságtalannak. A lakberendezők szerint érdemes arra figyelni, hogy ha minimalista tónusokkal, színekkel, bútorokkal is rendezed be a nappalid, valamilyen minta akkor is legyen jelen a helyiségben, ami megtörheti a monotonitást.

3. BÚTORGARNITÚRÁKKAL RENDEZED BE a nappalit

A bútorgarnitúrákat sokan szeretik, mert kedvezményes áron lehet hozzájutni olyan bútorelemekhez, amik egymáshoz tökéletesen illenek. A túlzott egység azonban nem harmóniát, hanem feszültséget eredményez, ami miatt közel sem lesz olyan kedves, barátságos a helység, mint amilyennek azt eredetileg szántad. A szakértők javasolják, hogy kerüld a bútorgarnitúrákat és igyekezz egymással harmonizáló elemeket vásárolni.

4. SEMMILYEN FALIKÉP, FESTMÉNY, FOTÓ NINCS A FALON

A nappali a lehető legjobb helyiség a fali dekorációs tárgyak és festmények felvonultatásra. Nem kell túlzásba esni és minden szabad falfelületet eltakarni különböző poszterekkel, ám egy-két művészi kép hihetetlenül képes feldobni a nappalit. Igyekezz a nappali berendezéséhez illő, középméretű képet választani! 

5. CSAK EGY NAGY CSILLÁR LÓG KÖZÉPEN

Az irodaházakban, a munkahelyeken használatos légkört fogja idézni a hatalmas, nagy csillár a nappali közepén, ha nem helyezel bele még pár kisebb-nagyobb fali- vagy álló lámpást. Az oldalról jövő fények intim hangulatot árasztanak, ami nem mondható el a plafonról jövő fényforrásokról, ezért érdemes több lámpának is esélyt adni a nappali berendezésénél! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves