Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KONYHATREND

Dekortrendek, melyek átformálják a konyháról kialakított elképzeléseink

2024. február 16.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

konyha konyhaszekrény barbie konyhatrend 2024 konyhai világítás
Dekortrendek, melyek átformálják a konyháról kialakított elképzeléseink
© Shutterstock

2024-ben a konyhánk igazán sokoldalú térré válik.


A Barbiecore optimizmusa és a maximalizmus rétegei nem hagyták érintetlenül a konyhai dizájnt sem. Egyre nagyobb szerepet kaphatnak a konyhában is a változatos színek, minták, okos tárolóhelyek, a szórakoztató és közösségi elemek. A konyha 2024-ben már nem csak a főzés helye lesz, hanem az életünk közepe.

Indirekt fények 

A konyha megvilágításának elsősorban praktikusnak kell lennie, hogy biztonságosan dolgozhassunk a munkalapon vagy főzzünk a tűzhelynél. A túlzottan szembeszökő, direkt fényű mennyezeti lámpák kora azonban lejárt. Egyrészt kiváltják a süllyesztett, spot lámpák, illetve akár falikarok vagy szekrény/konyhasziget alulmegvilágítók, amik hangulatfényt adnak, ha a konyha már nem a főzés helye, hanem egy baráti beszélgetésé például.

Meleg és gazdag tónusok

A klasszikus fehér sterilitását a konyhaszekrényeken az olyan telített színek váltják, mint a bordó, lila, zöld vagy kék, de akár a narancssárga is. Ezek a gazdag színek életet, egyéniséget visznek a konyhába és ahogy a hangulatvilágítás is, kiemelik pusztán a funkciót ellátó helyiségek közül.

Rejtett kamra megoldások

Hogy a zsúfoltság, az edények, konyhai eszközök látványa ne vegye el a tér hangulatát, 2024-ben egyre népszerűbbek lesznek a beépített, rejtett kamrák, vagyis olyan tárolóhelyek, amik a konyhabútorba tagozódnak.

Közösségi tér

Egyre több család összpontosítja az otthoni életét a konyha köré. Ott írnak a gyerekek házit, ott alakítanak ki home office sarkot, ott esznek együtt és ott beszélgetnek. Ezért nagy az igény olyan étkező megoldásokra, amik szerves részét képezik a konyhai térnek.

Kinti konyha 

A másik erősödő tendencia, hogy a benti és kinti konyha, valamint étkezés egyre jobban összefonódik. Ezt segítik elő a nagy, könnyű átjárást biztosító teraszajtók, a kinti fűszernövénytermesztés és a hasonló anyagok használata bel- és kültéren.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves